Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jūrmalā ar programmu Godāts kungs jūlijā uzstāsies pazīstami Krievijas satīriķi

Viņi nebaidās jokot ne par Putinu, ne Medvedevu, ne par Krievijas ministriem, miljonāriem un bandītiem. Aktieris Mihails Jefremovs, dzejnieks Dmitrijs Bikovs un producents Andrejs Vasiļjevs 2011.gadā sajūsmināja Krievijas publiku ar savu satīrisko projektu Pilsonis dzejnieks. Nodēvējuši žanru par ņūziklu, viņi apbūra skatītājus ar savu iekšējo brīvību un skatuvisko vieglumu. 11.jūlijā plkst.19.30 uz Dzintaru koncertzāles skatuves Jefremovs, Bikovs un Vasiļjevs Latvijas iedzīvotājus un Jūrmalas viesus iepazīstinās ar savu jauno lolojumu Godāts kungs.

Sākotnēji televīzijas kanālā Dozhdj, bet pēc tam portālā F5 un radio Eho Moskvi projekta Pilsonis dzejnieks ietvaros Jefremovs lasīja Bikova parodijas par aktuālām tēmām. rakstīja prese, televīziju satīriskā projekta veidotāji pameta raidījuma Tandēms Krievijā ir vairāk nekā tandēms dēļ. Saskaņā ar televīzijas vadības teikto, raidījums varēja aizvainot prezidentu Dmitriju Medvedevu nevis kā politiķi, bet gan kā cilvēku.

Tobrīd mākslinieki bija kļuvuši tik populāri, ka sāka uzstāties dzīvajā, bet Pilsoņa dzejnieka pastāvēšanas laikā tā rullīši oficiālajā YouTube vietnē tika skatīti vairāk nekā 13 miljonus reižu.

2012.gada martā, uzreiz pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām, projektu slēdza. "Kaut ko uzsākot, ir skaidri jāsaprot, kad tas beidzas, citādi pārvērtīsies par Ņikitu Mihalkovu," toreiz presei paskaidroja producents Vasiļjevs. Taču trijotnes sadarbība ar šo projektu nebeidzās.

Tika izdota grāmata Pilsonis dzejnieks. Mūsu viss! un viesizrāžu laikā uzņemtā dokumentālā filma, bet uzreiz pēc tam Jefremovs, Bikovs un Vasiļjevs sāka gatavot jauno projektu Godāts kungs, kura pirmizrāde uz skatuves notika 2012.gada oktobrī, bet internetā – 4.martā.

Projekta autori gluži kā iepriekš operatīvi atsaucas uz katru nozīmīgu Krievijas sabiedriskās dzīves notikumu. Tāpēc droši var teikt, ka Jūrmalas izrāde būs aktuāla, bet līdztekus tam skatītājiem būs iespēja atkal redzēt iemīļotos numurs no Pilsoņa dzejnieka laikiem.

Iespējami arī ekspromti, jo parasti Dmitrijs Bikovs koncerta gaitā sacer dzejoli par kādu interesantu notikumu, ko viņam priekšā pasaka skatītāji.

Kā atzīmē kritiķi, projekts Godāts kungs ir domāts tiem, kuri grib humoru, taču vairs nevēlas smieties par satīriķu jokiem, bet gan alkst asprātīgas sarunas par aktuālām tēmām.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu serviss tīklā. Plašāka informācija par pasākumuwww.artmusic.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko