Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Seniorus aicina būt atbildīgiem

"Mūsu mīļie seniori! Mēs kopā esam pārdzīvojuši ar pandēmiju saistītos ierobežojumus pavasarī, mazliet atpūtušies vasarā un nu kopš rudens turamies pretī šai sērgai, pieciešot jaunus ierobežojumus. Jūs, kas piedzīvojuši grūtus laikus, karus, represijas, trūkumu, ar savu pacietību un izturību esat piemērs mums, saviem bērniem un mazbērniem! Cīņa ar pandēmiju ir nežēlīga, kā īstā karā – ar cilvēku upuriem, liegumiem, cilvēciskiem varoņdarbiem! Bet līdz uzvarai vēl mērojams tāls un grūts ceļš – mums tas jāveic kopā!" seniorus uzrunā Irēna Kondrāte, Rīgas domes Labklājības departamenta direktore.

Lai mazinātu sabiedriskā transporta noslodzes, departamenta direktore lūdz seniorus apmeklēt veselības aprūpes iestādes, aptieku, tirgu, veikalu un citas publiskas vietas dienas vidū, vēlams laikā no plkst. 11 līdz 15, kad cilvēku plūsma nav tik intensīva, kā arī, lai mazinātu pārvietošanos ar sabiedrisko transportu rīta un vakara stundās, kad transports ir īpaši noslogots, tā sargājot savu un līdzcilvēku veselību.

"Atgādinām, ka Rīgas Sociālais dienests pieņem klientus tikai attālināti, tāpēc lūgums zvanīt savam sociālā darba speciālistam, ja ir kāda neskaidra situācija," norāda I. Kondrāte. Cilvēkiem, kuriem laikā, kad ir spēkā Covid-19 izraisītā ārkārtējā situācija, beidzas trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa izziņas derīguma termiņš, nav jāierodas Rīgas Sociālajā dienestā, jo deklarācija tiks pagarināta automātiski līdz 2021. gada 31. martam. Klientiem izmaksās uz iepriekšējā iesnieguma pamata piešķirtos sociālās palīdzības pabalstus. Ja ir nepieciešamība, automātiski tiek pagarināti arī piešķirtie sociālie pakalpojumi. Vienu kalendāro mēnesi pēc ārkārtējās situācijas ģimenei (personai) saglabājas visi pašvaldības piešķirtie pabalsti un atvieglojumi, uz kuriem ģimenei (personai) ir tiesības kā trūcīgai vai maznodrošinātai.

Lai gan Rīgas Sociālā dienesta dienas centri un Kopienas centrs ir slēgti, seniorus aicinām sazvanīties ar dienas centru sociālā darba speciālistiem, pārrunāt savu sociālo situāciju un saņemt emocionālu atbalstu," aicina I. Kondrāte. Darba dienās no plkst. 10 līdz 14 strādā Senioru zvanu centrs, pa kuru var uzzināt tālruņus, kur meklēt svarīgo informāciju vai vienkārši aprunāties par sev aktuālām tēmām, jo uz zvaniem atbild brīvprātīgie seniori. Senioru zvanu centra tālruņa numuri ir 20224913, 25643438 un 29438355.

Sava tuvākā teritoriālā centra vai dienas centra adresi un darbinieku tālruņus var uzzināt mājaslapā www.ld.riga.lv sadaļā Rīgas Sociālais dienests, kā arī, zvanot darba dienās darba laikā pa tālruni 67105048 vai pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Informāciju par Rīgas pašvaldības iestāžu darbu var uzzināt, zvanot pa vienoto Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra bezmaksas informatīvo tālruni 8000 0800

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits