Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness kalendārs dārzkopim: 21.-27. jūnijs

Mēness kalendārs dārzkopim: 21.-27. jūnijs.

Lapu dārzeņu kopšana

21. jūnijā vēl ir īstais laiks stādīt vai paspēt iesēt ātri augošos garšaugus, maurlociņus, iestādīt sīksīpolus lociņiem, kādus garšaugus, spinātus, rukolu un salātus. To var darīt ik pēc pāris nedēļām visas vasaras garumā, izmēģinot dažādas salātu šķirnes, jo tie ļoti ātri tiek apēsti. Vidēji vēlas ražas ieguvei var stādīt kāpostus – gan galviņkāpostus, gan ziedkāpostus, kā arī keilu.

Augļu koku un ogulāju kopšana

22. un 23. jūnijā vāciet augus tējām, meklējiet meža zemenītes un kaltējiet vai ēdiet svaigas. Aktīvas augšanas un ziedēšanas laikā jāatceras, ka svarīga ir augļu koku un ogulāju, tai skaitā zemeņu, laistīšana sausā laikā. Trūkstot mitrumam, var sākt birt augļaizmetņi, it īpaši upenēm. Jāplāno, kā pasargāt ogu ražu no putniem. Arī zemeņu dobēm var pārklāt tīklus, nostiprinot malās tā, lai viegli pacelt un piekļūt ogām, kad tās jālasa. Atsieniet un nostipriniet avenājus, lai lapas un ogu aizmetņi neliec zarus pie zemes. Plūmēm, ābelēm, bumbierēm regulējiet ražu – nolasiet vai nopuriniet liekos augaizmetņus, lai tie neatņem resursus spēcīgajiem.

Sakņu dārzeņu kopšana

24. un 25. jūnijā vēlai rudens ražai varat iesēt bietes un burkānus, arī rutkus. Jāretina jau iesētie, ja tas vēl nav paveikts. Ja sējat redīsus, meklējiet tādas šķirnes, kas piemērotas vasaras vidum – karstumizturīgas.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

26. un 27. jūnijā daliet rudenī ziedošo un agri pavasarī noziedējušo ziemciešu cerus. Izrociet tās pavasarī ziedošās sīpolpuķes, kuru laksti jau nobrūnējuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits