Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mēness kalendārs dārzkopim: 21. - 27. februāris

Mēness kalendārs dārzkopim: 21. - 27. februāris.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 21. līdz 23. februārim piemērots laiks sēt vasaras puķes dēstu audzēšanai. Ar spraudeņiem var pavairot tādas puķes kā pelargonijas u. c. Arī telpaugus – gan mēslot, gan laistīt, gan mazgāt vai vismaz apsmidzināt, it sevišķi, ja gaiss ir sauss un telpā izteikti silts.

Lapu dārzeņu kopšana

24. februārī sējiet mikrozaļumus, garšaugus, salātus, rukolu un spinātus uz palodzēm un apkurināmās siltumnīcās. Stādiet sīpolus lociņu ražai lēzenos puķpodos. Ja februārī esat pasteigušies ar sēšanas darbiem, šis datums ir labs, lai piķētu un pārstādītu sadīgušos augus.

Augļu koku un ogulāju kopšana

25. un 26. februārī, ja ārā ir pietiekami silts un saulains laiks, gaisa temperatūra nav zemāka par -10 grādiem, var jau veidot augļu koku vainagus, izgriezt vecos zarus, retināt ābeles un ogulājus – upenes, jāņogas un ērkšķogas. Šajās dienās dēstu audzēšanai sējiet arī tos dārzeņus, kuru augļu daļu baudīsiet vasarā, piemēram, tomātus, baklažānus, paprikas un arī fizāļus. Varat atjaunot kaļķojumu augļu kociņiem un apkopt brūces mizā. Jāparūpējas arī par izgriezto un nozāģēto zaru vietām, apstrādājot tās ar speciāliem līdzekļiem, lai izvairītos no dažādu kaitīgu mikroorganismu iekļūšanas koksnē.

Sakņu dārzeņu kopšana

27. un 28. februārī apkurināmā siltumnīcā varat sēt redīsus un agros burkānus, arī selerijas un kolrābjus dēstu audzēšanai. Šajos datumos sagatavojiet augsni, gādājiet substrātu sēšanai un plānojiet pavasara darbus dārzā. Pārskatiet sēklu krājumus, pārbaudiet sēklu dīgtspēju. Zemu dīgstpēju bieži vien uzrāda sēklas, kas ilgstoši un nepareizi uzglabātas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits