Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mēness kalendārs dārzkopim: 20. - 26. jūlijs

Mēness kalendārs dārzkopim: 20. - 26. jūlijs.

Augļu koku un ogulāju kopšana

No 20. līdz 22. jūlijam sargiet dārzu no spārnotajiem viesiem, jo ir pienācis ķiršu ražas laiks! Pārklājiet zaru vainagu ar tīklu un veiciet arī citus atbaidīšanas darbus. Ievāciet aveņu ražu, ja nepieciešams, ogu krūmiem un augļu kokiem atbalstiet augļu pilnos zarus, lai tie nenolūst, un veiciet arī augļu retināšanu, piemēram, ābelēm, izvācot nīkulīgos un bojātos auglīšus. Kad zemeņu raža beigusies, apkopiet šīs dobes. Ja nākamajā gadā plānojat tās ierīkot citur, varat jau rakt ārā vecos cerus. Ja kā stādmateriālu izmantosit jaunos stādiņus, kas izveidosies stīgu galos, tad jāpagaida līdz vasaras otrajai pusei. Taču izravēt vajag tik un tā. Ja dobes paliks turpat, nopļaujiet zemeņu lakstus – šādu metodi nereti izmanto bioloģiskajos dārzos. 

Sakņu dārzeņu kopšana

23. un 24. jūlijā ražas laiks klāt arī sakņu dārzā! Pirmie burkāniņi, svaigās bietītes, kolrābji un agrie ķiploki jau ēdami, arī sīpoli nogatavojas. Rudens ražas dobes retiniet, ravējiet, rušiniet. Agrie sakņaugi pārsvarā paredzēti tūlītējai lietošanai. Ja burkāniem, kurus izraujat, ir smuki, zaļi un sulīgi laksti, tie nav cieti un pārauguši, nemetiet ārā, bet pagatavojiet pesto. Gan vegāniskas, gan receptes ar sieru sastāvā varat atrast internetā. Izmēģiniet dažādas, ir garšīgi! 

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

25. un 26. jūlijā košumdārzs ir tik grezns! Zied lilijas un rozes, smaržo augi tējām. Tos jāsteidz ievākt, kad netraucē lietus vai pārmērīgs karstums. Gan viengadīgajām, gan daudzgadīgajām puķēm jāizkniebj vai jāizgriež vecie ziedi. Tās puķes, kas ziedēs rudenī un saaugušas pārāk biezi, jāsteidzas retināt, lai nenīkuļo un neizstīdz. Kur nepieciešams, puķes jānodrošina ar balstiem. Varat pārstādīt un sadalīt pavasara sākumā ziedošās ziemcietes. Atjaunojiet vai papildiniet balkonu un terases puķu podus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits