Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mēness kalendārs dārzkopim: 19.-25. jūlijam

Mēness kalendārs dārzkopim: 19.-25. jūlijam.

Lapu dārzeņu kopšana

19. jūlijā jāvāc raža garšaugu dārzā – lai top bazilika pesto, saldētu diļļu krājumi, kaltēti pētersīļi, eļļas gabaliņos iesaldēts rozmarīns… Ja maurlociņi pārauguši, sākuši dzeltēt va iziedēt, nogrieziet – līdz rudenim tie pagūs vēl krietni ataugt! Tieši to pašu varat darīt ar skābenēm. Šajā lielajā karstumā visi augi steidzīgi izdzen ziedus un sāk stīdzēt – rukola, spināti vēl pavisam mazi dzen ziedkātus. Tāpēc jācenšas plānot maltītes tā, lai tos apēstu savlaicīgi.

Augļu koku un ogulāju kopšana

20. un 21. jūlijā jādomā, kā laistīt avenājus, arī zemenes, kaut jau noražojušas, nedrīkst atstāt bez veldzes. Jālaista ogu krūmi, lai ogas nenobirst vēl nenogatavojušās. Ir ienākušās jāņogas, upenes, arī ērkšķogas – laiks domāt par ziemas krājumiem un, protams, mieloties uz nebēdu!

Sakņu dārzeņu kopšana

22. un 23. jūlijā ravējiet, rušiniet, laistiet. Ienākas pirmā raža burkāniem, nogatavojušās jaunās bietītes, sīpoli – steidziet ēst, vislabāk svaigā veidā, lai uzņemtu iespējami daudz vitamīnu. Arī jauno burkānu un bietīšu lapas noder zupās un salātos. Kā klājas kartupeļiem, vai tos nav apsēduši kaitēkļi? Drīz būs nobrieduši sīpoli, ziemas ķiploki.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

24. un 25. jūlijā veldzējiet savu krāšņumdārzu, mēslojiet, lai augiem ir spēks pārciest šo karstumu. Norociet pavasara sīpolpuķu tulpju, hiacinšu un narcišu sīpolus, uzglabājiet tā, lai rudenī tie būtu atpūtušies un gatavi stādīšanai. Vajadzēs sausu, vēsu, tumšu vietu. Ja liekat pagrabā, uzmanieties, lai netiek klāt grauzēji, jo tiem garšo arī puķu sīpoli, ne tikai sakņu dārzeņi. Rozēm, kad noziedējuši visi ziedi ķekarā, nogrieziet arī to – vismaz līdz pirmajai lielajai lapai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits