Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mēness kalendārs dārzkopim: 17. - 23. augusts

Mēness kalendārs dārzkopim: 17. - 23. augusts

Augļu koku un ogulāju kopšana

17. un 18. augustā vāciet ražu augļu dārzā konservēšanai un citādai saglabāšanai ziemas sezonai, kā arī, protams, tūlītējam patēriņam. Kad aveņu raža beigusies, noražojušie dzinumi jāizgriež pēc iespējas ātrāk, dodot vietu jaunajiem dzinumiem, kur raža būs nākamgad. Vajadzētu izgriezt vecos, bojātos un liekos zarus arī upenēm, jāņogām, ērkšķogām, kas noražojušas. Atcerieties, arī gurķi, kabači, patisoni ir ogas un ievācami augļu dienās.

Sakņu dārzeņu kopšana

19. un 20. augustā vāciet burkānu un biešu ražu, arī sīpolu laiks ir klāt. Raugieties, lai sakņu dārzeņu, it sevišķi sīpolu, ražas vākšana notiek saulainā laikā! Tie kārtīgi jānožāvē, pirms likt glabāties. Kā zināt, kad sīpoli ir gana nobrieduši? Tad, kad tiem 60–80% lakstu ir nokrituši vai vismaz sākuši vīst.  

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

21. un 22. augustā jāapgriež noziedējušās ziedkopas. Tos augus, kas intensīvi zied, jāmēslo. Ir pienācis laiks arī rudens mēslošanai daudzgadīgajiem košumaugiem. Var pārstādīt un dalīt peonijas, apgriezt dzīvžogus, izgriezt vecos zarus un nevajadzīgās atvases košumkrūmiem. 

Lapu dārzeņu kopšana

23. augustā vāciet garšaugus, veidojiet krājumus ziemai. Iesējiet skābenes nākamā gada ražai. Augusts ir piemērots laiks daudzgadīgu augu pārstādīšanai, lai tie līdz salam vēl paspētu iesakņoties. Vēl varat pagūt iesēt rudens ražai dilles, rukolu, salātus, spinātus, bet, ja to vairs neplānojat darīt, tukšajās dobēs, kur raža jau novākta, šajā dienā sējiet zaļmēslojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits