Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mēness kalendārs dārzkopim 13. 19. decembris

Mēness kalendārs dārzkopim 13. 19. decembris

 Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

13. un 14. decembrī jāaprūpē telpaugi, jādodas izstaigāt dārzu un lūkot, kā ir klājies ziemcietēm, kā arī, protams, jādomā par mājokļa dekorēšanu svētkiem. Vēl var daudz ko pagatavot pašu rokām! Lai arī kāda eglīte radītu svētku noskaņu – pašu atrasta mežā vai nopirkta podiņā –, tā būs jo īpaši skaista, ja tiks greznota ar rotājumiem, kas tapuši no dabas materiāliem. Oriģināli rotājumi, piemēram, bumbas no dažādu koku sēklām plašā izvēlē pieejamas Latvijas valsts mežu vēstniecībā, taču skaistas rotas var pagatavot arī pats. Čiekuri ir vieglākā izvēle – dodamies uz mežu, salasām, izžāvējam un veram virtenēs vai iesienam greznās lentītēs. Nemaz nevajag pūst virsū ne krāsu, ne zeltījumu.

Lapu dārzeņu kopšana

No 15. līdz 17. decembrim varat iesēt mikrozaļumus ziemas sezonas vitamīnu papilduzņemšanai, kā arī mēģināt no kāda sīpola izvilināt lokus. Atnesiet mājās lauru kociņu vai rozmarīna stādu podiņā, lai priecē ar svaigo smaržu un veselīgo izskatu. Plānojiet, kā līdz pavasarim apēst sasaldētos vai iemarinētos zaļumus, piemēram, dilles, skābenes. Ja saldētavā ir tā vairāk bazilika vai rukolas, var dāvaniņā pagatavot svaigu pesto?

Augļu koku un ogulāju kopšana

18. un 19. decembrī pārlūkojiet, kā glabājas augļu raža, ja ir iebojāti vai apvītuši augļi, tos nekavējoties izlasiet ārā, lai nebojā pārējos. Jāparosās arī dārzā, notraucot sniegu no kokiem un krūmiem un nodrošinot tos pret grauzēju radītajiem bojājumiem. Ja dodaties uz mežu pēc eglītes, varat sarūpēt zarus arī augļu koku stumbriņu pasargāšanai un citiem augiem, kas baidās no sala. Šim nolūkam pēc svētkiem var kalp1ot arī pati eglīte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits