Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievija

Lidmašīna Krievijā nosēžas uz aizsalušas upes © DIENA

Aviokompānijas Poļarnije avioļiņii PSRS laiku pasažieru lidmašīna An-24 pilotu kļūdas dēļ ceturtdien Austrumsibīrijā, Krievijā, piezemējusies nevis lidlaukā, bet uz netālu no skrejceļa esošās aizsalušās upes, vēsta Interfax.

Navaļnijs apstiprina, ka nogādāts aiz Polārā loka © DIENA

Sociālajos tīklos internetā ievietotajos vēstījumos Krievijas ieslodzītais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs apstiprinājis, ka pārvests uz labošanas darbu koloniju IK3 Jamalas Ņencu autonomajā apvidū Tjumeņas apgabalā Krievijā. Īpašā režīma kolonija IK-3, kas iesaukta par "Polāro vilku", atrodas Harpas ciemā – ap 60 kilometru uz ziemeļiem no Ziemeļu polārā loka.

Navaļnijs vēstulē no jaunā cietuma: "Man viss ir labi"

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, kura ilgstošā pazušanas Krievijas cietumu sistēmā demokrātiskajā sabiedrībā raisīja nopietnu satraukumu, publicējis pirmo vēstuli no Sibīrijas Arktikas reģiona cietuma un tajā apgalvo, ka ar viņu viss ir labi, kā arī izteicis pateicību par atbalstu.

Navaļnijs pārvests uz koloniju Arktikā

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kura atrašanās vieta nebija zināma divas nedēļas, pārvests uz koloniju Arktikā, pirmdien paziņojusi opozicionāra preses sekretāre Kira Jarmiša.

Hyundai pārdod rūpnīcu Krievijā

Dienvidkorejas autobūves uzņēmums Hyundai Motor otrdien paziņoja, ka pārdod rūpnīcu Krievijā, kurā ražošana tika apturēta jau pērn martā pēc Maskavas pilna apjoma kara sākšanas Ukrainā.

Krievija patur apcietinājumā ASV žurnālistu

Maskavas tiesa ceturtdien atstāja spēkā spriedumu par spiegošanā apsūdzētā laikraksta Wall Street Journal žurnālista amerikāņa Evana Gerškoviča paturēšanu apcietinājumā līdz 30.janvārim.