Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kino/TV

Video: Drīzumā pirmizrādi piedzīvos Andreja Ēķa daudzsēriju filma Dumpis

No 11. aprīļa platformā Tet TV+ un no 12. aprīļa Latvijas kinoteātros būs skatāma studijā Cinevilla Films veidotā režisora Andreja Ēķa daudzsēriju spēlfilma Dumpis – reālos notikumos balstīts un spriedzes piepildīts stāsts par varoņa ideālista vadītu sacelšanos pret Kremļa režīmu uz militāra karakuģa 1975. gada Rīgā.

Foto: Pirmizrādi piedzīvojusi filma par labāko Latvijas slēpotāju Patrīcija

Otrdien, 19. martā, kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvoja filmu studijā Mistrus Media veidotā režisoru Dāvida Ernštreita un Ineses Kļavas dokumentālā filma Patrīcija, kas vēsta par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Patrīciju Eiduku un viņas ģimeni – tēvu, kurš no mazotnes gatavo meitu olimpiskajām spēlēm, un brāļiem, kuri kļūst par viņas atbalstu, – par dzīves pārbaudījumiem, sporta aizkulisēm un jaunas sievietes gribasspēku.

Top jauna LKA studentu īsfilma Luna

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) audiovizuālās mākslas studenti ir uzsākuši aktīvu darbu pie jaunu īsfilmu veidošanas, un viena no tām ir diplomdarba filma Luna, kas pievēršas cilvēka atmiņas izpētei un kas tiks veidota kā estētiska dienasgrāmata, kurā fiksēt personības pieaugšanas liecības.

Kino Bize klasikas kino vakaros izrādīs provokatīvo satīru Margrietiņas

Klasikas kino vakaros trīs seansos no 22. līdz 24. martam kinoteātrī Kino Bize tiks demonstrēta digitāli restaurēta režisores Veras Hitilovas filma Margrietiņas (Daisies), kas pēc iznākšanas tika aizliegta līdz Padomju Savienības sabrukumam. Sestdienas vakarā pirms seansa režisores Alises Zariņas ievads par aizliegto sievietes baudu kino.

Elzas Gaujas filma Pastkarte no Romas nonāk uz televīzijas ekrāniem

Janvārī pirmizrādi piedzīvoja Elzas Gaujas veidotā Go3 oriģinālfilma Pastkarte no Romas, kas turpmāko mēnešu laikā pulcēja pilnas kinozāles visā Latvijā, kā arī ieguva Nacionālo kinobalvu Lielais Kristaps kā gada labākā pilnmetrāžas spēlfilma. No 8. marta ikvienam ir iespēja noskatīties filmu Go3 televīzijā.

Pirmizrādi piedzīvos Ivara Zviedra dokumentālā īsfilma Kaprači

Starptautiskā dokumentālā kino festivāla ArtDocFest/Riga konkursa programmas Baltic Focus ietvaros 5. martā kinoteātrī Splendid Palace pirmo reizi tiks rādīta Ivara Zviedra filma Kaprači (2023), informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Sākas dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga

Piektdien, 1. martā, sākas 4. Starptautiskais dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga, kas līdz pat 8. martam piedāvās plašu pasākumu klāstu ar konkursu un tematiskajām programmām, tālu un tuvu viesu klātbūtni diskusijās, Kino nakti un sarunām Simpozijā.

Berlināles artefakti © DIENA

Berlīnes kinofestivāls vienmēr ir bijis politiski jūtīgs, un sociālpolitiskās aktualitātes tajā tiek uztvertas precīzi

Mūžībā devies kinokritiķis Mihails Savisko

Latvijas Kinematogrāfistu savienība ar skumjām paziņo, ka mūžībā devies izcilais kinokritiķis, teorētiķis un scenāriju autors Mihails Savisko (30.09.1936.-27.02.2024.), kuru kolēģu vidū sauca par Miku.