Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. decembris
Inga, Irvita, Ivita, Ingeborga

Tomāti

Getliņi atklāj šā gada jauno rudens tomātu sezonu

SIA Getliņi Eko ir atklājusi šā gada jauno rudens tomātu sezonu un plāno ievākt līdzvērtīgu ražu pagājušā gada sezonā ievāktajai jeb 16-18 tonnas nedēļā, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Ziemas krājumu obligātais saraksts

Garšas gaumes, protams, atšķiras, un katram viņa obligāto konservēšanas recepšu saraksts būs citāds. Taču manējais ir šāds.Pamēģiniet arī jūs lielisko tomātu mērci ar timiānu! Svaigā veidā tomāti labāk sader ar baziliku, bet mērcē es dodu priekšroku timiānam - tas, arī termiski apstrādāts, nezaudē no sava aromāta ne nieka.

Nigērijā ražas krīzes laikā sašutums par spāņu svaidīšanos ar tomātiem

Nigērija pašlaik piedzīvo tomātu ražas krīzi - Kadunas štatā valsts ziemeļos nozarē izsludināta ārkārtas situācija, un vietām lauksaimnieki zaudējuši pat 80% ražas, vēsta BBC. Vēl lielākus sirdsdēstus par to, ka būtisks nigēriešu diētas elements - tomāti - valstī nu ir deficīta prece, sagādājis fakts, ka citviet ar tiem ļaudis viens otru apmētā gluži kā ar sniega pikām.

Gada laikā Rimi veikalos tiek iegādātas 5700 t tomātu un 4000 t burkānu

Gada laikā Latvijas iedzīvotāji Rimi veikalos iegādājas vairāk par 5700 tonnām tomātu, 4000 tonnas burkānu un gurķu, kā arī gandrīz 3700 tonnas kāpostu, liecina pārdošanas rādītāji Rimi veikalos. Savukārt no plašā augļu klāsta populārākie ir citrusaugļi, to pārdošanas apjomi gada laikā sasniedz pat 9000 tonnu. Iedzīvotāji ir iecienījuši arī banānus un ābolus – gada laikā tiek notiesāti attiecīgi 6000 un 4000 tonnu šo gardo augļu. Savukārt iegādāto arbūzu un meloņu apjoms pārsniedz 4500 tonnas.****

Tomāti ziemas krājumiem: 3 gardas receptes

Augustā tomāti jāēd svaigi un jāliek burkās. Šoreiz - trīs receptes, ko savās mājās gatavo konservēšanas grāmatu autore Iveta Galēja. Tomātu mērce domāta itāļu pastai (makaroniem), bet tā ļoti labi sader arī ar gaļas un dārzeņu ēdieniem. Gatavojot tomātu mērci ar mārrutkiem, Iveta iesaka izmantot svaigu mārrutku sakni, nevis veikalā pirkto mārrutku maisījumu.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide