Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Ziemas krājumu obligātais saraksts

Garšas gaumes, protams, atšķiras, un katram viņa obligāto konservēšanas recepšu saraksts būs citāds. Taču manējais ir šāds.Pamēģiniet arī jūs lielisko tomātu mērci ar timiānu! Svaigā veidā tomāti labāk sader ar baziliku, bet mērcē es dodu priekšroku timiānam - tas, arī termiski apstrādāts, nezaudē no sava aromāta ne nieka.

Šī mērce būs garda piedeva gan makaronu ēdieniem, gan dārzeņiem un vistas gaļai.Savukārt sarkano sīpolu ievārījums ir īsts kārums gardēžiem. Šī ir franču recepte un tradīcija. Frančiem ir neskaitāmas sīpolu marmelādes receptes. Pamatprincips visām ir līdzīgs - sarkanie sīpoli, brūnais cukurs, pa zariņam rozmarīna un timiāna. Vienīgi oriģinālajās receptēs viņi ievārījumam klāt liek upeņu liķieri (Creme de Casis), taču, ja jāpērk veikalā, šis liķieris pie mums maksā ļoti dārgi. Tāpēc šajā receptē to aizvietojam ar upeņu sulu. Sīpolu ievārījums ir punktiņš uz "i", pasniedzot siera plates - it īpaši labi tas sader ar kazas un zilo sieru, arī ar vistas gaļu tas garšos lieliski. Vienīgais ieteikums - nemēģiniet šajā receptē sarkanos sīpolus aizstāt ar parastajiem dzeltenajiem. Šajā gadījumā īsto garšu dos tikai sarkanie!Par plūmēm pateikšu tikai vienu - ja jums garšo plūmes šokolādē konfekšu veidā, tad noteikti garšos arī šis ievārījums. Skābenās tumšzilās plūmītes tik lieliski sabalansē šokolādes saldi rūgteno garšu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Ziemas ēdieni

Bietes, ķirbis, graudaugi siltos novembra ēdienos.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko