Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Īpašums

Atbalsts daudzdzīvokļu māju siltināšanai būs pieejams aprīlī © DIENA(7)

Otrdien Ministru kabinets apstiprinājis Ministru kabineta noteikumu projektu par aktivitāti "Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi", kuras mērķis ir paaugstināt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitāti, lai nodrošinātu dzīvojamā fonda ilgtspēju un energoresursu efektīvu izmantošanu, informē Ekonomikas ministrija.

"SEB" Latvijā nodibina nekustamā īpašuma meitas uzņēmumu(4)

Ar mērķi atvieglot sarežģīto situāciju nekustamā īpašuma tirgū Latvijā, SEB ir nodibinājusi nekustamā īpašuma meitas uzņēmuma Latectus, informē banka. Uzņēmuma mērķis ir nodrošināt bankas īpašumā nonākušo lielo nekustamā īpašuma un komercobjektu apsaimniekošanu, attīstību un realizāciju. Latectus vada Ģirts Grīnbergs, kurš iepriekš bijis Ober Haus Latvija vadītājs, kā arī Baltic Property Trust Asset Management vadītājs Latvijā.

"Arco Real Estate": strauji turpina kristies sērijveida dzīvokļu cenas(15)

Mēneša laikā vidēji par 8,2% kritušās cenas sērijveida dzīvokļiem, liecina nekustamo īpašumu kompānijas „Arco Real Estate” tirgus pārskats. Vidējā sērijveida dzīvokļu cena janvārī samazinājās līdz 858 EUR/m². Janvārī sarucis dzīvokļu piedāvājuma skaits - Rīgas piedāvājums ir samazinājies vidēji par 18% salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi. Tik liels kritums mēneša ietvaros līdz šim vēl nebija fiksēts.

Mūkusalas ielā Rīgā atklāj Upmalas biroju ēku

Ceturtdien, 5.februārī, Mūkusalas ielā 101 Rīgā tika atklāta Upmalas biroju ēka, kurā iznomājamā platība pārsniedz 10 000 kvadrātmetru, liecina tās attīstītāja vācu uzņēmuma _Bauplan Nord GmbH _meitas uzņēmums Latvijā sniegtā informācija. BNS ziņo, ka tās attīstībā investēti aptuveni 20 miljoni eiro.

"Latio": gada laikā vidējā sērijveida dzīvokļu cena samazinājusies par 40%(8)

Janvārī vidējā sērijveida dzīvokļu cena Rīgā ir samazinājusies par 7,9%, sasniedzot 820 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2). Salīdzinot ar pērnā gada janvāri, šī cena ir par 40% zemāka, liecina Latio tirgus pārskata dati.Kompānija norāda, ka turpina samazināties dzīvokļu kopējais piedāvājums, palielinās lētāku dzīvokļu īpatsvars.

Pustukšo jauno projektu iemītniekiem nākas atteikties no ērtībām(20)

Pabeigto, bet pustukšo jauno projektu māju retajiem iemītniekiem nākas ne tikai vairāk maksāt par apsaimniekošanu, bet arī atteikties no ērtībām, trešdien raksta Diena. Kā norāda laikraksts, pārdošanai internetā pieteikti ap 280 jauno projektu ar vairāk nekā 5500 mājokļiem, daudzi agrāk rezervētie atkal pieejami pircējiem.

"Ober-Haus": sērijveida dzīvokļu cena janvārī samazinājās par 9,2%(5)

Šī gada janvāris sākās bez pārsteigumiem, cenas samazinājās, turpinot pagājuša gada decembra tendenci - neremontētiem sērijveida dzīvokļiem cenas mēneša laikā samazinājās 8-10% robežās. Salīdzinot ar decembri, janvārī tās samazinājās par 9,2%, sasniedzot 866 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2), liecina Ober-Haus apskats.

"Re&Solution" apskats par galvenajiem investīciju darījumiem Baltijā 2008.gadā

"Globālā kredītu samazinājuma un tam sekojošās finanšu krīzes acīmredzamā ietekme, kam savukārt sekoja jaunu investīciju iespēju ievērojams palielinājums, - tās ir īpašības, kas vislabāk raksturo situāciju Baltijas īpašuma investīciju tirgū 2008.gadā. Papildus augstākām aizņēmumu izmaksām un kapitāla cenai kopumā starptautisko nekustamo īpašumu investoru nodomu īstenošanu apgrūtināja diezgan vājās makroekonomiskās perspektīvas," atzīmēja starptautiskās nekustamo īpašumu konsultāciju kompānijas Re&Solution Group izpilddirektors Ričardas Čepas.

"Balsts": janvārī vidējā sērijveida dzīvokļu cena samazinājusies par 7,5%(25)

Vidējā sērijveida dzīvokļu cena janvārī turpina samazināties straujā tempā - piedzīvots kritums par 7,5%, cenai par kvadrātmetru noslīdot zem 900 eiro, tā liecina nekustamā īpašuma kompānijas Balsts aprēķini.Kompānija arī norāda, ka banku kreditēšana patlaban ir kļuvusi īpaši piesardzīga un darījumi aizvien biežāk notiek skaidrā naudā - īpašumi tiek pirkti par personīgajiem līdzekļiem.

Oficiālie dati neļaus nolaist "Gaismas pils" būvniecības cenu(13)

Trīs miljoni — tā ir summa, par kuru pašvaldība vēl pirms pāris gadiem varēja uzcelt vien vecāka bērnudārza piebūvi, bet tagad par to pašu summu jau top jauna, ietilpīgāka pirmsskolas izglītības iestāde ar iebūvētām mēbelēm un peldbaseinu. Šis piemērs uzskatāmi rāda reālo būvizmaksu kritumu, lai arī Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati par 2008.

"UPB holdinga" apgrozījums pērn - 73 miljoni latu

UPB holdings (UPB) pagājušajā gadā strādājis ar 73 miljonu latu lielu konsolidēto neto apgrozījumu, kas ir par aptuveni 7,4% mazāk nekā 2007.gadā, liecina uzņēmuma provizoriskie, neauditētie dati.

Laikraksts: taupības režīms skars arī ceļu būves nozari

Valstī izsludinātais taupības režīms skars arī ceļu būves nozari, piektdien vēsta Dienas Bizness (Db), norādot, ka Latvijas Valsts ceļu (LVC) iepirkumu skaits šogad sarucis līdz 17 iepirkumiem par 99,65 miljoniem latu. Pirms budžeta apstiprināšanas bija plānoti 86 iepirkumi par 145,21 miljoniem latu.