Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tuvplānā

Futbola vasara. EURO 2020 © DIENA

Latvijai katru gadu ir hokeja pavasaris, bet visa Eiropa ik pēc četriem gadiem piedzīvo futbola vasaru - 11. jūnijā startēs pārceltais Eiropas čempionāts futbolā.

Pārredzot laukumu © DIENA

Ielikts aizsardzībā, jo bijis augumā raženākais, hokeja aizsargs Bruno Petrovičs šosezon jau 14 gados debitēja komandā pie divus gadus vecākiem spēlētājiem. Viņš ņem piemēru no vecākā brāļa, kurš aprīlī piedalījās Latvijas čempionāta finālsērijā, bet starp Latvijas izlases hokejistiem īpašu uzmanību pievērš aizsarga Uvja Balinska sniegumam. Tālāk stāsta pats Bruno!

Negaidīta draudzība © DIENA

Jau gadu Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsponsors ir viens no vadošajiem mūsu valsts aptieku tīkliem Mēness aptieka, kas ik gadu sniedz 120 000 eiro lielu atbalstu. Sadarbība ar uzņēmumu sākās ļoti negaidīti – viņi paši vērsās pie manis pēc radio dzirdētas intervijas.

Stundām ar parakstu tīkotājiem © DIENA

Ilggadējā Latvijas hokeja izlases zvaigzne Lauris Dārziņš savu pirmo Pasaules čempionātu aizvadīja 2006. gadā Rīgā, bet pagaidām vēl neprognozē, vai ar šī gada meistarsacīkstēm noslēgs apli - traumas iemācījušas nedomāt ilgtermiņā. Lauris izaudzis, uzsūcot ikvienu sīkumu no tā laika zvaigznēm, tādēļ uzbrucējam tagad nesagādā problēmas ilgi sniegt autogrāfus jauniešiem, kuri tiecas kļūt vismaz tikpat labi kā viņš.

Jāizskauž krāpšanās © DIENA

Pēdējā gada laikā ievērojami pieaugusi šaha popularitāte internetā, tomēr tam līdzi nāk blaknes – spēlētāji atrod dažādus radošus un ne tik radošus veidus, kā krāpties. Par to diskvalifikācijas piemērotas arī Latvijā, tomēr šobrīd nav vienots sodu mehānisms un uz klātienes turnīriem tās neattiecas.

Aizpeldēt no Krievijas uz ASV © DIENA

Savā dzimšanas dienā janvārī saņēmu oficiālu apstiprinājuma vēstuli, ka 2013. gadā notikušais peldējums pāri Beringa šaurumam no Čukotkas Krievijā uz Aļasku ASV, kurā piedalījos arī es, iekļauts Ginesa rekordu grāmatā. Kaut pagājuši jau septiņi ar pusi gadi, piedzīvotais joprojām ir spilgtā atmiņā.

Spoža sezonas izskaņa © DIENA

Sezonas pēdējais Pasaules kausa posms biatlonā Latvijas līdzjutējiem izvērtās ar dalītām emocijām - Andrejs Rastorgujevs tajā nepiedalījās dopinga pārkāpumu dēļ, Baiba Bendika nekvalificējās iedzīšanai, bet par abiem mūsu līderiem patīkami revanšējās 19 gadu vecā Sanita Buliņa, kura, būdama nekļūdīga šaušanā, izcīnīja 32. vietu sprintā, līdz ar to viņa ne tikai pirmoreiz karjerā guva kopvērtējuma punktus, bet vispār kvalificējās iedzīšanai, jo pirms tam augstākajā līmenī nebija sasniegusi pat labāko sešdesmitnieku. Alūksniete kļuvusi par pirmo Latvijas biatlona pārstāvi, kas vēl pirms 20. dzimšanas dienas tikusi Pasaules kausa četrdesmitniekā.

Noderīgs komandas biedrs © DIENA

Kaut allaž sapņojis kļūt par hokeja vārtsargu, carnikavietis Toms Skujiņš pusaudža gados sāka nodarboties ar riteņbraukšanu un šobrīd ir stabila Pasaules tūres vērtība, jau ceturto sezonu pārstāvot ASV komandu Trek-Segafredo. Tuvojoties arvien siltākiem laikapstākļiem, Toms iesaka nevis sekot līdzi profesionālajai riteņbraukšanai televizora ekrānos, bet līdzjutējiem pašiem kāpt uz velosipēda un doties izbraucienos.

D vitamīns, sliktas zivis un Covid-19 © DIENA

Aicinājums dzert D vitamīnu skan no katra mediķa, žurnāla un, šķiet, pat no gludekļa. Fakts, ka mums visiem trūkst saules vitamīna, zināms ļoti labi, un tas pat kļuvis par joku, ar ko paķircināt ofisa darbiniekus. Taču saņemam arī ziņas, ka uztura bagātinātāji nemaz nav tik nepieciešami, vajadzība pēc tiem ir reklāmas speciālistu radīta un vispār - ja veselīgi ēd, nekādas papildu ripas nevajag. Kā ir ar D vitamīnu? Vai tiešām gadsimtiem esam dzīvojuši svarīgas vielas iztrūkumā? Varbūt tas ir kārtējais modes kliedziens, kas pēc pāris gadiem aizmirsīsies?

Džudo ģimenes loceklis © DIENA

Džudo cīkstonis Andrejs Pabērzis nupat nosvinējis savu 13. dzimšanas dienu, bet jau ir ļoti patstāvīgs, apzinīgs un ar lieliem mērķiem. Viņš katru rītu pirms skolas dodas skriet, bet ārpus treniņiem kopā ar draugu trenē akrobātikas trikus, jo, lai džudo sasniegtu augstus rezultātus, nepieciešams būt ļoti vispusīgam. Tālāk stāsta pats jaunais džudists!