Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Tuvplānā

Sapnis Lucavsalā © DIENA

Pēc nekvalificēšanās Tokijas olimpiskajām spēlēm esmu lēmusi beigt savu sportistes karjeru, jo smaiļošanas olimpiskajā programmā turpmāk vairs nebūs iekļauta man parocīgākā 200 metru distance. Esmu pieņēmusi izdevīgu darba piedāvājumu un turpmāk palīdzēšu rīkot ārvalstu sportistu nometnes Antaljā.

Prieks lidot virs ūdens © DIENA

2024. gadā Parīzes olimpiskajās spēlēs burāšanas sacensībās debitēs pavisam jaunā IQFoil vindsērfinga klase, kas pasaulē pazīstama vien dažus gadus un no malas izskatās ļoti iespaidīgi, jo zemūdens spura ļauj sportistiem pacelties gaisā. Augusta sākumā vēsturē pirmajā pasaules jaunatnes čempionātā šajā klasē trešo vietu U-15 grupā izcīnīja 13 gadu vecais rīdzinieks Miks Bušmanis, kārtējo reizi pierādot, ka mūsu atlētiem patīk jaunās olimpiskās disciplīnas. Vairāk stāsta pats jaunais sportists!

Par cerībām © DIENA

Kamēr futbolisti izkliedza sāpi par rekonstruētā Jāņa Daliņa stadiona neatbilstību augstākā līmeņa sacensību normām, Valmierā atgriezās tradicionālais Baltijas valstu neoficiālais čempionāts vieglatlētikā. Žēl, ka atkal jau laikus netika paveikts nepieciešamais, lai viss būtu futbola standartu normās, jo nākotnē zaudēsim visi, tomēr, ja gribam saskatīt vienīgi melnu, nebūs arī baltā un krāsainā.

Ceļotājs no Gulbenes © DIENA

Izaudzis Gulbenē, kas tūkstošgades mijā bija īpašs punkts Latvijas basketbolā, Rolands Freimanis savas karjeras laikā spēlējis jau deviņu dažādu valstu klubos. Šovasar viņam ģimenes pieauguma dēļ neizdevās palīdzēt Latvijas izlasei, bet atsauksmes par tās jauno galveno treneri viņš dzirdējis tikai labas. Spēlētājs iekarst, kad sāk runāt par jaunatnes basketbola attīstību, jo neuzskata, ka mūsu valstī viss notiek pareizi.

Varbūt šogad? © DIENA

Kad Rīgas Dinamo hokeja komanda iepriekšējo reizi spēlēja izslēgšanas mačos, Latvijā sezonas ievadā vēl varēja norēķināties latos, durvis apmeklētājiem vēra Latvijas Nacionālā bibliotēka, un Laimdota Straujuma kļuva par Ministru prezidenti. Septiņas sezonas ir daudz, un cilvēkiem šajā laikā interese par komandu ievērojami mazinājusies.

Pārraides tiesību specifika © DIENA

Ienākumi no pārraides tiesību pārdošanas ir viena no lielākajām pozīcijām pasaules profesionālā sporta finanšu bilancē. Skatītāju interese un raidsabiedrību savstarpējā konkurence par šīm tiesībām ir viens no galvenajiem iemesliem, kas labāko čempionātu dalībniekiem dod ļoti strauju algas pieaugumu. Internets un dažādu platformu parādīšanās vēl vairāk palielina noieta tirgu, tātad arī prece (pārraide) tiek pārdota lielākai sabiedrības daļai, kas to agrāk nebūtu varējusi patērēt.

Hokeja raganas uzlikts lāsts © DIENA

Šomēnes aprit desmit gadu, kopš šajā saulē vairs nav viena no mūsu hokeja leģendām Kārļa Skrastiņa. Liktenis pret Latvijas hokeju bijis nežēlīgs, jo pēdējo 17 gadu laikā esam zaudējuši piecus tiešām talantīgus un meistarīgus spēlētājus, kuri atvēra Nacionālās Hokeja līgas (NHL) durvis vai klauvēja pie tām, lai pieprasītu stabilu sēdvietu pie ēdamgalda. Pēc šīs vasaras negadījuma, kurā traģiski dzīvību zaudēja vārtsargs Matīss Kivlenieks, bija sajūta, ka Latvijas hokejam uzlikts lāsts. Ja tā, tad tam reizi par visām reizēm ir jābeidzas, jo prasījis pārāk daudz, un joprojām katru zaudējumu ir grūti pieņemt - vai tas bija toreiz, kad 2004. gadā spēles laikā sirds apstājās Sergejam Žoltokam, vai šogad, kad svētku salūts liktenīgs izrādījās Kivleniekam. Kopā ar viņu laikabiedriem Sporta Avīze atceras šīs personības, no kuriem katrs hokeja spēlei atdeva sirdi un dvēseli.

Paspēlēja savu simbolu © DIENA

Lionels Mesi un Barcelona bija vienā ritmā pukstoša sirds. Vairāk nekā 20 gadu, kamēr klubus mainīja lielākā daļa futbola superzvaigžņu, argentīnietis palika uzticīgs Katalonijas galvaspilsētai, taču sirdis mēdz arī salauzt, un tā notika ar šo - turklāt pēkšņi un paša kluba neizdarības dēļ.

Atradusi savu disciplīnu © DIENA

Šovasar sava mūža pirmajā individuālajā 400 metru skrējienā uzreiz kļuvu par Latvijas čempioni. Ļoti ilgi baidījos no šīs garā sprinta distances, kas vieglatlētikā tiek uzskatīta par vienu no smagākajām, bet veiksmīgie rezultāti parāda, ka atpakaļceļa man vairs nav – esmu atradusi savu disciplīnu.

39 dienās līdz Romai © DIENA

Šovasar piepildīju savas dzīves trakāko izaicinājumu un ar velosipēdu vienatnē aizbraucu no Rucavas līdz Romai. Fiziski to ir spējīgs paveikt ikviens no mums – varam iz darīt lielas lietas, ja vien paši sev noticam.