Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Neslēpsim emocijas

Kāpēc mums patīk sports? Jo tas dod uzvaras, bet uzvaras (un ne tikai) sniedz emocijas!

Nupat noslēdzies Pasaules kausa finālturnīrs futbolā, kas pirmoreiz vēsturē notika ārpus ierastajiem vasaras mēnešiem, turklāt valstī, kas ar futbolu nav uz "tu". Kā šajā žurnāla numurā stāsta Arkādijs Birjuks, vienīgais Latvijas žurnālists, kurš devās uz Kataru, pat vietējie organizatori novērtēja, cik svarīgi ir saviem futbolistiem sniegt emocijas. Tāpēc dažus mēnešus pirms finālturnīra tika apmācīta cilvēku grupa, lai tā Kataras spēļu laikā veidotu atbalstu labākajās Eiropas un Dienvidamerikas tradīcijās. Vieni no pasaulē kaislīgākajiem ir Argentīnas izlases līdzjutēji, kuri esot spējuši "uzturēt ballīti" pat ierobežojumiem bagātajā Katarā. Varbūt tieši tāpēc viņu izlasei izdevās kļūt par jaunajiem pasaules čempioniem.

Tomēr karstas emocijas guva ne tikai klātienē esošie vai Argentīnā dzīvojošie sporta draugi. Varbūt dažbrīd likās, ka mēneša laikā futbols ir jau apnicis, bet dramatiskā finālspēle visas šādas domas aizdzina prom un lika vēlēties, kaut drīzāk pienāktu nākamais Pasaules kauss. "Dodos gulēt cerībā, ka no rīta nebūs 18. decembris un šodien pieredzētais fināls tiešām bija īsts," pāris stundu pēc finālspēles rakstīja viens no Latvijas vadošajiem futbola apskatniekiem Edmunds Novickis, nākamajā rītā secinot, ka fināls nebija fikcija un mēs tiešām piedzīvojām tik fantastisku maču. Šomēnes lasiet Novicka domas par Lionelu Mesi, kurš, neskatoties uz atrašanos karjeras saulrietā, beidzot pirmoreiz izcīnījis Zelta dievieti. "2022. gada decembrī Leo parūpējās, lai neatstātu vietas diskusijām, kurš ir visu laiku labākais futbolists, desmitiem trofeju pievienojot vēl vienu trūkstošo," saka Novickis. Vai piekrītat, ka Mesi ir visu laiku labākais futbolists?

Latvijas futbolam līdz Pasaules kausam un augstākā līmeņa atbalstam vēl tāls ceļš ejams, tomēr 2022. gadā tas arvien audzēja sniegto emociju līmeni. RFS futbolisti kvalificējās UEFA Konferences līgas grupu turnīram un mājas spēlēs Skonto stadionā brīvu vietu nebija, notika saspringta cīņa par Virslīgas čempiona titulu un… tika aizvadītas aizraujošas preses konferences, kurās īpaši izcēlās Valmieras kluba galvenais treneris Jurģis Kalns. Šomēnes viņš plašā intervijā Sporta Avīzei atklāj, ka šādas uzvedības pamatā ir vēlme gan emocionāli uzvilkt savus spēlētājus, gan radīt par sevi imidžu ne tikai Latvijā, bet arī Rietumeiropā, jo jauno čempionu trenera mērķis ir karjerā tikt daudz tālāk par dzimteni. "Ja vēlos dzīvē kā futbola treneris iet vēl tālāk, šī ažiotāža nav nekas salīdzinājumā ar to, kas var notikt citur pasaulē," saka aizrautīgais treneris.

Lielisku atbalstu pērn saņēma Latvijas basketbola izlase, uz kuras spēlēm, pateicoties gan labiem rezultātiem, gan mārketinga darbam, vairākas reizes ļoti īsā laikā tika izpārdotas visas biļetes Arēnā Rīga, un, pateicoties līdzjutēju atsaucībai, tā guva uzvaru pēc uzvaras. Vēl tikai februārī uz Pasaules kausa atlases cīņu pret Beļģiju ieradās nepilni septiņi tūkstoši skatītāju, bet vasarā biļetes uz dueli pret Turciju vairs nebija pieejamas mēnesi pirms spēles. Augot līdzjutēju skaitam tribīnēs, Latvijas izlase spēlēja arvien pārliecinošāk un tagad savu uzvaru klāstu papildinājusi arī ar triumfu tradicionālajā Sporta Avīzes 50 ekspertu aptaujā, kā rezultātus esam apkopojuši šajā žurnālā. Šovasar mūsu basketbolistus gaida vēl nebijis notikums – dalība Pasaules kausa finālturnīrā. Kaut arī sacensības notiks Āzijā, valdošais noskaņojums liecina, ka arī tur Latvijas izlase varētu saņemt iespaidīgu atbalstu.

Šis būs aizraujošs gads! Lai visiem spilgtas emocijas, ko Latvijas sportisti sniegs gan basketbolā, gan daudzos citos sporta veidos, un neaizmirstam, ka hokeja pasaules čempionāts atkal notiks tepat mūsu mājās!

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze janvāra numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā