Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tuvplānā

Jāturpina ķert vāciešus un austriešus © DIENA

Kaut arī Latvijas kamaniņu sporta izlases iekšienē cerējām, ka no Pekinas olimpiskajām spēlēm varētu atvest vairāk nekā vienu medaļu, pēcgarša pēc sacensībām palikusi laba. Tiesa, atpūsties nedrīkst – virziens, kurā ejam, ir pareizs, bet jāatrod, ko vēl uzlabot, lai biežāk spētu iekost ar lielākiem resursiem un tehniskajām iespējām esošajiem vāciešiem un austriešiem.

Pārspēt tēva rekordu © DIENA

Viens no senākajiem Latvijas rekordiem peldēšanā pieder Atēnu olimpisko spēļu dalībniekam Guntaram Deičmanam, kura dēls Nikolass Deičmans (15) ir starp šobrīd talantīgākajiem jaunajiem peldētājiem. Jaunieša iecienītākā distance ir tieši tā pati, kas savulaik bija tēvam, līdz ar to viens no izvirzītajiem karjeras mērķiem ir pašsaprotams - pārspēt sava iedvesmotāja sasniegto. Turpina pats jaunais peldētājs!

Saglabāt atmiņas uz mūžu © DIENA

Februārī Pekinā 25 gadu vecumā kalnu slēpotāja Liene Bondare piedzīvoja debiju olimpiskajās spēlēs. Sezonas laikā sportiste nebija favorīte uz Latvijai automātiski pienākošās ceļazīmes izmantošanu, tomēr, izlases līderei Dženiferai Ģērmanei pagājušā gada priekšpēdējā dienā gūstot traumu, viņa tika pie iespējas.

Stadionā un uz skatuves © DIENA

Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā šogad Latviju pārstāvēs jestrā grupa Citi zēni, kuras dalībnieks Dagnis Roziņš savulaik kā vieglatlēts piedalījās Eiropas jaunatnes olimpiādē. Sportisti ir radoši, un viņš nebūt nav vienīgais, kurš paralēli sastopams arī mūzikas lauciņā - joprojām augsti karjeras mērķi šķēpmešanā ir Krišjānim Suntažam, kura muzikālajam projektam Saule jau pavisam drīz gaidāms jauns albums, bet hiphopa mākslinieks Deniss Stepanovs nesen spēkus pārbaudīja kailo dūru cīņās.

Jauns sākums pretējās nometnēs © DIENA

Aktīvā spēlētāju pāreju termiņa pēdējā dienā Jurģus Nacionālā Basketbola asociācijā (NBA) piedzīvoja abi pasaules spēcīgākajā līgā spēlējošie latvieši Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, turklāt viņi tika iesaistīti vienā maiņas darījumā un nonāca otra līdzšinējā klubā. Kāda bija abu komandu motivācija šim darījumam? Kādi ir basketbolistu ieguvumi un zaudējumi jaunajās komandās?

Biatlona zvaigznes Otepē © DIENA

No 10. līdz 13. martam pirmoreiz Baltijā viesosies visas lielākās biatlona zvaigznes - Igaunijas ziemas galvaspilsēta Otepē, kas atrodas vien aptuveni 50 kilometru attālumā no Latvijas robežas, uzņems Pasaules kausa posmu šajā aizraujošajā sporta veidā.

Alus neaptur zaldātus © DIENA

2020. gada marta sākumā norisinājās Sporta viktorīnas astotās sezonas fināls, un tobrīd neviens nevarēja iedomāties, ka līdz nākamajam finālam būs jāgaida gandrīz divi gadi – Covid-19 sērga atstāja nospiedumus ne tikai uz sporta notikumiem Latvijā un pasaulē, bet arī Latvijā populārākās sportam veltītās erudīcijas spēles norisi.

Cerība tikties pie Alauksta © DIENA

Ja epidemioloģiskie noteikumi un laikapstākļi ļaus, 26. un 27. februārī Vecpiebalgā pēc vairāku gadu pārtraukuma risināsies tradicionālais tautas slēpojums Apkārt Alaukstam. Par sacensībām, kas pēdējo desmit gadu laikā notikušas vien trīs reizes, stāsta organizators Uvis Avens.

Uztura bagātinātāju nebeidzamais piedāvājums © DIENA

Nebūs ne melots, ne pārspīlēts, sakot, ka par uztura bagātinātājiem var runāt bezgalīgi. To klāsts ir neaptverami plašs, turklāt teju katru dienu parādās jauni - gan legāli, gan ne visai. Tāpēc izpētīsim vēl dažus produktus un uzzināsim, vai tie tiešām ir uztura bagātinātāji vai tikai maka nabadzinātāji. Šoreiz par preparātiem imunitātei, potencei, locītavām un garīgajai veselībai.

Ciest pārliecības dēļ © DIENA

Neticēt vakcīnām, cīnīties par politisko taisnību, vēlēties publiski paust viedokli, ko daļa sabiedrības varētu nesaprast. Arī sportā ir lielas zvaigznes, kuras atļaujas savu pārliecību saglabāt pat brīžos, kad tas var kaitēt viņu karjerai. Pirms mēneša Sporta Avīzē ar asu viedokli par olimpiskās spēles uzņemošo Ķīnu dalījās Latvijas kamaniņu sporta leģenda Mārtiņš Rubenis, bet šoreiz apkopojam citu sportistu pieredzēto, kuri savu pārliecību nemaina pat tad, ja tās dēļ nākas ciest.