Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Intervijas

Buči teju uz nagliņas. Intervija ar futbolistu Artūru Karašausku © DIENA

Savulaik spilgtākais Latvijas jaunais futbolists Artūrs Karašausks šosezon Liepājas sastāvā ir starp vadošajiem spēlētājiem Optibet Virslīgā, tomēr viņam bija potenciāls pietuvoties sporta veida augstākajiem plauktiem. Sarunā ar Sporta Avīzi allaž atklātais sportists nevairās saukt lietas īstajos vārdos arī pašam sāpīgajā izlases tēmā un runāt par pieļautajām kļūdām, turklāt atklāj – pērn bijis tuvu karjeras beigām.

Pierādīt sevi Jasikēvičam. Intervija ar Barcelona basketbolistu Rolandu Šmitu © DIENA

Valmierietis Rolands Šmits (25) jau trešo sezonu pārstāv vienu no pasaules ievērojamākajiem sporta klubiem Barcelona, kas ir starp galvenajiem favorītiem jebkurā turnīrā, kurā piedalās. Lai gan savulaik par vienu no Eiropas uzlecošajām zvaigznēm uzskatītajam basketbola uzbrucējam spēles laiks šajā komandā bijis svārstīgs, viņš ir apņēmības pilns slavenajam lietuvietim Šarūnam Jasikēvičam, kurš pārņēmis kluba galvenā trenera amatu, pierādīt, ka var būt starp rezultāta veidotājiem arī visaugstākajā līmenī. Rolis saka, ka nav aizmirsis arī katra basketbolista sapni kādreiz spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kur zem groziem jau cīnās divi no viņa cīņubiedriem 2013. gada Eiropas U18 čempionātā Kristaps Porziņģis un Anžejs Pasečņiks. Tomēr šobrīd visu uzmanību velta tam, lai nostiprinātos Katalonijas lielklubā.

Volejbola ugunsdzēsējs. Intervija ar olimpisko medaļnieku Borisu Kolčinu © DIENA

Gandrīz 30 gadus pazudis no Latvijas volejbola, bet šajā laikā izcīnījis pat olimpisko spēļu bronzas medaļu, septembrī kā igauņu speciālista Avo Kēla palīgs Boriss Kolčins palīdzēja Latvijas izlasei kvalificēties 2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Karjerā guvis ļoti augstus panākumus. Tagad pieredzējušais speciālists ar prieku strādā dzimtenē un saka, ka savā vecumā volejbolā vēlas iegūt vienīgi emocijas.

Strādāt ar pusspēku nav jēgas. Intervija ar Mārtiņu Pļaviņu © DIENA

Mārtiņš Pļaviņš ir viens no pieredzes bagātākajiem sportistiem Latvijas olimpiskajā komandā un cerēja sasniegt augstvērtīgu rezultātu Tokijas olimpiskajās spēlēs. To pārcelšana 35 gadus vecajam pludmales volejbolistam plānus nav mainījusi. Vēl vairāk, 2012. gada spēļu medaļnieks ir apņēmības pilns arī pēc četriem gadiem atstāt sviedrus Parīzes olimpiskajās smiltīs. Mārtiņš sarunā ar Sporta Avīzi stāsta par pašreizējiem un iepriekšējiem izaicinājumiem, attiecībām Latvijas pludmales volejbola saimē un ieskicē tās nākotnes perspektīvu.

Gatavs jaunam solim. Intervija ar hokejistu Miku Indraši © DIENA

Pazudušā dēla atgriešanās mājās – tā pēc diviem Maskavā pavadītiem gadiem var raksturot tehniskā uzbrucēja Mika Indraša pievienošanos Rīgas Dinamo. Sarunā ar Sporta Avīzi viņš nenoliedz, ka pagājušajā sezonā pazaudējis savu spēli, taču tagad, atrodoties mājās, ir gatavs atvērt jaunu lapaspusi karjerā un beidzot Latvijas komandu ievest Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā.

Valdemārpils lauva Lionā. Intervija ar basketbolistu Rihardu Lomažu © DIENA

Rihards Lomažs sarunas laikā vairākkārt uzsver, ka ir maksimālists. Tas viņam palīdzējis pārdzīvot smagu traumu profesionālās karjeras pirmajos gados, nostiprināt savu līdera reputāciju un jau drīz no Latvijas čempionāta ielēkt Eirolīgā, kas nav izdevies nevienam no pašreizējiem valstsvienības vadošajiem spēlētājiem. Viņš lepojas, ka nāk no Valdemārpils un gatavojas savai otrajai sezonai Francijas basketbola flagmanī Lionas ASVEL, kā boss ir Francijas basketbola zvaigzne Tonijs Pārkers. Starp citu, esot foršs džeks.

Stiprāka nekā pirms krīzes. Intervija ar Latvijas labāko sportisti Anastasiju Sevastovu © DIENA

Traumu un motivācijas trūkuma dēļ karjeru beidzot 2013. gadā, Anastasija Sevastova nedomāja, ka kādreiz vēl atgriezīsies profesionālajā tenisā, tomēr satika dzīvesdraugu un atgriezās, lai kļūtu vēl daudz labāka. Viņa bijusi pussoļa attālumā no pasaules ranga desmitnieka, spēlējusi US Open pusfinālā un iepriekšējos divos gados nosaukta par Latvijas labāko sportisti. Pašlaik Sevastova nevar sagaidīt, kad atsāksies sezona, kam plānots notikt jau šomēnes, un uzskata, ka ir spēcīgāka nekā brīdī, kad vīruss visu apturēja.

Jāieklausās klubu pārstāvjos © DIENA

Viens no savas paaudzes spilgtākajiem Latvijas basketbolistiem Kristaps Janičenoks gadu pēc spēlētāja karjeras beigām sportista formu nomainījis pret uzvalku un iejuties funkcionāra lomā, uzsākot darbu Latvijas basketbola līgu direktora amatā. Viņš cer pašmāju turnīrus veidot kā produktus, kas ir interesanti visiem - no spēlētājiem līdz skatītājiem un komandu atbalstītājiem. "Vienmēr esmu uzsvēris, ka gribu strādāt basketbolā. Paldies LBS (Latvijas Basketbola savienība), kas man dod tādu iespēju," jaunam darba cēlienam piedurknes atrota Janičenoks.

Izšķirošas izvēles priekšā. Intervija ar Latvijas izlases vārtsargu Andri Vaņinu © DIENA

Iepriekšējā desmitgadē Andris Vaņins bija neapstrīdams pirmais vārtsargs jebkurā komandā, kurā spēlēja – Latvijas futbola izlasē, Sion, Zurich. Par viņu interesējās tādi Eiropas grandi kā Parīzes Saint-Germain un Gelzenkirhenes Schalke 04. Reiz ilūkstietis bija pavisam tuvu pārejai uz savulaik ambiciozo Mahačkalas Anzhi, bet par slaveno Samuela Eto’o un Robertu Karluša komandas biedru viņš tomēr nekļuva... pases dēļ. Pēdējos gados Vaņina loma futbola laukumā ir mazinājusies, taču viņš joprojām ir līderis, it sevišķi Latvijas izlases ģērbtuvē.

Jaunais vilks. Saruna ar LFF prezidenta amata kandidātu Vadimu Ļašenko © DIENA(6)

103 organizācijas biedru atbalsts no 137, iesniedzot pieteikumu uz kandidēšanu, ļauj diezgan droši prognozēt, ka par jauno Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu kļūs Vadims Ļašenko. Viņš bijis virslīgas komandas futbolists, septiņkārtējs valsts čempions telpu futbolā, tiesnesis, kluba viceprezidents un joprojām ir Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidents. Intervijā Sporta Avīzei Ļašenko prognozē, ka Latvijas izlase jau drīzumā savas mājas spēles atkal aizvadīs Skonto stadionā.