Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Intervijas

Caur ērkšķiem. Intervija ar kādreizējo Latvijas futbola zvaigzni Andreju Rubinu © DIENA

No spožas karjeras līdz cīņai par izdzīvošanu pēc tās beigām – šādu ceļu veikusi kādreizējā Latvijas futbola zvaigzne Andrejs Rubins. Šī gadsimta sākumā viņš līdzjutējus priecēja ar skaistiem vārtiem pret Liverpool un Leicester City, kā arī sniegumu Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet pērnā gada beigās publiski izskanēja aicinājums viņam ziedot, jo kādreiz lieliskais futbolists esot palicis bez iztikas līdzekļiem.

Ilgā rehabilitācija. Intervija ar Latvijas izlases basketbolisti Kitiju Laksu © DIENA

Latvijas izlases sastāvā uz Eiropas čempionātu Kitija Laksa aizbrauca jau 16 gadu vecumā. Jau no agrām dienām viņa ir uzskatīta par talantīgu basketbolisti un spējusi to attaisnot arī laukumā, vairākas sezonas pēc kārtas rādot fantastisku sniegumu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā. Tomēr, uzsākot ceturto koledžas sezonu, 2018. gada novembrī Laksa guva ļoti smagu ceļgala traumu un uz parketa spēja atgriezties vien pēc divpadsmitarpus mēnešiem. Kaut gan basketboliste saka, ka rehabilitācija vēl turpinās, šobrīd viņa jau ir ceļā uz nākamo mērķi, jo aprīļa vidū gaidāms Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) drafts.

44 gados pulveris vēl sauss. Intervija ar desmitkārtējo pasaules čempionu Danielu Vilemsenu © DIENA

2019. gada Latvijas populārākais sportists Kaspars Stupelis šogad pasaules čempionātā atkal apvienosies vienā ekipāžā ar Nīderlandes pilotu Danielu Vilemsenu. Jā, to pašu Vilemsenu, kurš pirmo titulu guva pirms 21 gada, bet ar Kristeru Serģi un Arti Rasmani sīvi spēkojās vēl pāris gadu pirms tam. Intervijā Sporta Avīzei 44 gadus vecais sportists saka, ka mērķis viņam joprojām ir tikai viens, jo citādi nemaz nestartētu, kaut gan motosportu vienmēr ir bezgalīgi mīlējis.

Ceļu uz NBA izlauza divreiz. Intervija ar Anžeju Pasečņiku © DIENA

Esam nonākuši punktā, kad Latvijai ir jau četri stabili spēlētāji Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), turklāt divi no viņiem pat spēlē vienā komandā – Vašingtonas Wizards rindās itin labi iejutušies Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks. Otrajam ceļu līdz Mekai vajadzēja mērot pat divreiz, tomēr pēc ilgas sevis pierādīšanas spēlētājs beidzot ticis pie trīs gadu kontrakta un pēc tā noslēgšanas sniedza plašu interviju Sporta Avīzei.

Olimpiskais čempions atgūst spēkus. Intervija ar Oskaru Melbārdi © DIENA(1)

Šomēnes Latvija saņems vēsturē pirmās ziemas olimpiskās medaļas kā neatkarīga valsts. Jā, sešus gadus pēc Soču olimpisko spēļu bobsleja sacensību aizvadīšanas, tomēr faktu tas nemaina, turklāt pasniegšanas ceremonija notiks tepat Siguldā. Oskars Melbārdis ir nu jau trīskārtējs olimpiskais medaļnieks, bet, neskatoties uz to, titulētais sportists saglabā savu pieticību. Pagājušajā rudenī Melbārdis pēc pusotra gada pauzes atgriezās sacensībās, nerādot pašus augstvērtīgākos rezultātus, tomēr rokas nenolaiž – viņš ļoti labprāt sastādīs konkurenci pārējiem izlases pilotiem, cenšoties pierādīt, ka arī pats vēl spēj sasniegt augstus rezultātus.

Daiļslidotāja Diāna Ņikitina: Tā ir konkurence, kas visus virza uz priekšu © DIENA(2)

Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā daiļslidošanā šodien, 24.janvārī, sākas dāmu sacensības, kurās, visticamāk, trīs vietas uz goda pjedestāla savā starpā sadalīs krievietes Aļona Kostornaja, Anna Ščerbakova un Aleksandra Trusova. Šīs visas sportistes ir vien 15–16 gadu vecas, bet šosezon sasniedz sensacionālus rezultātus, tāpēc pārējās dalībnieces uz čempionātu devušās vien pēc ceturtās pozīcijas.

Iekārojamākais no Latvijas volejbola treneru eksporta. Intervija ar Uģi Krastiņu © DIENA

Nu jau aizvadītā gada septembrī Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas izlase pārsteidza Eiropas volejbola sabiedrību – sasniegts vecā kontinenta meistarsacīkšu ceturtdaļfināls un tajā tikai spraigā piecu setu cīņā zaudēts nākamajiem čempioniem serbiem. Latvietis ilgu laiku bija karsts temats spekulācijām par pārcelšanos uz kādu vadošu līgu, bet vismaz pagaidām viņš saglabājis uzticību Ukrainas izlasei un vienai no šīs valsts spēcīgākajām komandām – Ļvovas Barkom-Kazhany.

Nevar apstāties, jāturpina strādāt. Intervija ar Daini Krištopānu © DIENA

Šī intervija tika veikta divās daļās. Pirmoreiz Sporta Avīze ar pasaules handbola zvaigzni Daini Krištopānu satikās novembra beigās Baltkrievijas pilsētā Brestā, kad viņš gatavojās atgriezties laukumā pēc divu spēļu izlaišanas potītes sastiepuma dēļ. Dienu pirms spēles Dainis stāstīja, ka traumas viņu karjeras laikā neķer, tomēr atgriešanās mačā nācās piedzīvot šoku, jo latviešu milzis sajuta asu dūrienu Ahileja cīpslā un nekavējoties pameta laukumu. Vēlāk gan izrādījās, ka savainojums nav ļoti nopietns un viņš varēs palīdzēt Latvijas izlasei, kas šomēnes debitēs Eiropas čempionāta finālturnīrā. Skopjes Vardar komandu pārstāvošais Krištopāns būs Latvijas valstsvienības galvenais balsts un cerība, turklāt lielisko panākumu iespaidā ludzānietis bija izvirzīts starp pieciem pretendentiem uz 2019. gada Latvijas labākā sportista balvu.

Gatava darbam. Intervija ar Aļonu Ostapenko © DIENA(5)

2018. gada beigās Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko guva karjerā pirmo nopietno traumu, kas šosezon ilgstoši neļāva iegūt labu sportisko formu. Tomēr sezona tika pabeigta ar diviem fināliem pēc kārtas, sportistei spējot panākt neitrālu uzvaru un zaudējumu bilanci. Gatavojoties 2020. gada sezonai, tenisiste intervijā ar Sporta Avīzi gan atcerējās šo gadu, gan secināja, kas nepieciešams, lai viņa atgrieztos pasaules ranga desmitniekā.

Sprinta zvaigžņu dakteris. Intervija ar Aigaru Fadejevu © DIENA(1)

Aigars Fadejevs savulaik bija soļošanas zvaigzne ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Pateicoties viņam, Latvijas iedzīvotāji zināja visu par soļošanas tiesnešu darbu, katra mājsaimniece atšķīra, kad kāds no sportistiem pārgājis skriešanas fāzē. Mūsdienās 2000. gada Sidnejas olimpisko spēļu vicečempions ir augstas kvalitātes sporta rehabilitologs, pie kura šogad desmit dienas uz Rīgu brauca tobrīd vēl tikai topošais pasaules čempions 100 metru sprintā Kristians Kolmens. Aizraujošā sarunā ar Sporta Avīzi Fadejevs atklāja dažādas interesantas nianses no savas sportista karjeras, pievērsāmies arī daudziem citiem jautājumiem.