Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Pasaule

Oficiālie un faktiskie imigranti © DIENA

Eiropas Savienības dalībvalstīs, it īpaši tā dēvētajā vecajā Eiropā, pieaug ārvalstīs dzimušo iedzīvotāju un viņu pēcteču skaits. Oficiālā statistika visbiežāk neatspoguļo patieso kopainu, taču divu Eiropas vadošo valstu – Vācijas un Francijas – piemēri ļauj vismaz aptuveni saprast, kāda ir reālā situācija šajā ziņā

Drošības riski un tūrisma industrija © DIENA

Vēl nesen attiecībā uz tūrisma nākotni valdīja optimisms, taču Hamās uzbrukums Izraēlai, kas šajā valstī tiek salīdzināts ar 2001. gada 11. septembra teroristu uzbrukumu ASV, ir būtiski ietekmējis gan ceļošanas iespējas, gan ceļotāju noskaņojumu. Turklāt tas attiecas ne tikai uz Tuvo Austrumu reģionu, kur šobrīd risinās bruņotais konflikts, bet arī uz lielu daļu Eiropas, tostarp valstīm, kas atrodas pasaules populārāko tūrisma galamērķu pirmajā desmitniekā

Hamās un viņiem līdzīgie © DIENA

Ar pēkšņo uzbrukumu Izraēlai par sevi atgādināja teroristiskā organizācija Hamās. Līdzās jautājumam, kas tā īsti ir un kā veidojusies, svarīgi paskatīties uz reģionu arī plašāk – cik nozīmīgas ir radikālo islāmistu kustības Tuvajos Austrumos, un cik lielu spēku tās apvieno?

Lai iemīlas jēdzīgāk! © DIENA

"Būtu lieliski, ja Teilora Svifta iemīlētos kādā klimata pētniekā," mikroblogošanas vietnē X paziņojusi aktrise Olīvija Vailda, norādot uz milzīgo ažiotāžu ap Sviftas attiecībām ar ASV Nacionālās futbola līgas Kanzassitijas Chiefs komandas spēlētāju Trevisu Kelsu.

Britnija nožēlo izdarīto abortu © DIENA

24. oktobrī iznāks 41 gadu vecās popzvaigznes Britnijas Spīrsas autobiogrāfija The Women in Me/Sieviete manī, un dziedātāja medijiem no gaidāmās grāmatas jau atklājusi vairākas šokējošas detaļas par savu dzīvi.