Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Venss pieļauj demilitarizētas zonas izveidi Ukrainā

ASV republikāņu viceprezidenta amata kandidāts Ohaio senators Džei Dī Venss, runājot podkāstā Shawn Ryan Show, iepazīstinājis ar potenciālo Donalda Trampa administrācijas pieeju, lai izbeigtu karu Ukrainā, norādot, ka tā varētu ietvert "demilitarizētas zonas" izveidi Ukrainas teritorijā un Ukrainas atteikšanos no dalības NATO.

"Es uzskatu, ka tas izskatītos tā, ka Tramps apsēžas pie galda un saka krieviem, ukraiņiem, eiropiešiem: "Jums, puiši, ir jāsaprot kā izskatās noregulējums miera panākšanai"," pārraidē sacīja Venss.

"Un tas, iespējams, izskatās tā, ka pašreizējā nošķīruma līnija starp Krieviju un Ukrainu kļūst par demilitarizētu zonu," klāstīja Ohaio senators.

Šī demilitarizētā zona būtu "pamatīgi nocietināta, lai krievi nevar atkal iebrukt", viņš piebilda.

Ukraina miera plāna ietvaros saglabās neatkarību apmaiņā pret neitralitāti, tas nozīmē, ka Ukraina nepievienotos NATO vai citām "alianšu institūcijām".

Venss nekonkretizēja, kas kontrolēs "demilitarizēto zonu", bet norādīja, ka pašreizējā nošķīruma līnija saglabāsies, un tas šajā variantā nozīmētu, ka Ukraina neatgūs teritoriju, ko tagad okupējusi Krievija.

"Donalda Trampa politika ir - jā, esiet spēcīgi, bet arī gudri. Vediet sarunas," sacīja republikāņu viceprezidenta amata kandidāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putni spēj to, ko nespēj krievu drons

Ja kādam pēc neveiklās izgāšanās ar lēmumu nenotriekt bruņoto krievu dronu bija labticīgas šaubas, vai Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) veltītā asā kritika ir pamatota vai tomēr mūsu armij...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē