Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācijas prezidents: Slavenu gleznu apķēpāšana nepalīdz klimata mērķiem

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers ceturtdien vizītē Japānā sacīja, ka novērtē pieaugošo sabiedrības interesi par vides jautājumiem, bet nedomā, ka gleznu apķēpāšana ar pārtikas produktiem ir efektīvs protesta veids klimata mērķu sasniegšanai.

"Kad raugos uz Vāciju, es esmu patiešām apmierināts, ka pieaug jutīgums pret vides jautājumiem, ka dauzi ir pārliecināti, ka mums ir jārīkojas apņēmīgāk un izlēmīgāk pret klimata pārmaiņām," sacīja Vācijas prezidents.

"Jautājums ir par to, vai tas, ko mēs redzam arī šajās dienās, kā vērtīgas gleznas tiek apmētātas ar pārtiku vai cilvēki pielīmē sevi pie ielām, patiešām palīdz sasniegt klimata mērķi," norādīja Šteinmeiers.

"Baidos, ka tas drīzāk liek apšaubīt plašo sabiedrības atbalstu arvien izlēmīgākai klimata aizsardzībai vai drīzāk laupa mums iespēju padarīt šo atbalstu vēl lielāku," sacīja Šteinmeiers.

Vācijā protestētāji pagājušajā nedēļā Potsdamas muzejā ar kartupeļu biezputru nošķieda Kloda Monē gleznu, bet svētdien aktīvisti Berlīnes Dabas vēstures muzejā pielīmējās pie stabiem, kas balsta dinozaura skeletu.

Savukārt 14.oktobrī Londonas Nacionālajā galerijā aktīvisti ar tomātu zupu aplēja slaveno Vinsenta van Goga gleznu "Saulespuķes".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē