Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ukraina nobažījusies par iespējamo Krievijas atlētu piedalīšanos Parīzes olimpiskajās spēlēs

Ukrainas valdība ir nobažījusies par starptautisko sporta veidu federāciju un nacionālo olimpisko komiteju aicinājumu atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem startēt zem neitrāla karoga 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, aģentūrai AFP teica Ukrainas sporta ministra pienākumu izpildītājs Matvijs Bidnijs.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pēc tās samita, kas noritēja aiz slēgtām durvīm, otrdien atklāja, ka starptautisko sporta veidu federāciju un nacionālo olimpisko komiteju pārstāvji, kā arī SOK Atlētu komisija aicinājusi atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties 2024.gada spēlēs Parīzē zem neitrāla karoga.

Bidnijs izcēla, ka Ukrainas valdība ir nobažījusies, jo šāds solis rada iespaidu, ka SOK nevēlās parādīt nepieciešamo līderību attiecīgajā jautājumā un atbalstīt olimpisko godīgumu un taisnīgumu.
 
Iepriekš SOK vēstīja, ka lēmums par abu agresorvalstu atlētu startēšanu Parīzes olimpiskajās spēlēs tiks pieņemts atbilstošā brīdī. Bidnijs pauda cerību, ka SOK, izvērtējot šo problēmu, rīkosies tikpat pat atbildīgi kā iepriekšējos gadījumos kopš kara sākuma.
"Mēs paļaujamies uz atbildīgu lēmumu un SOK, kas neļaus Krievijai izmantot sportu militāras propagandas nolūkos arī tādā gadījumā, ja tas tiks darīts zem neitrāla karoga," izcēla Bidnijs.
Viņš norādīja, ka vienīgais veids, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu startēt olimpiskajās spēlēs, ir atsakoties no savas valsts pases.
 
"Tas ir vienīgais iespējamais veids, kā šodien sportistam pierādīt, ka olimpiskā izcilība ir viņa prioritāte, un sportists neuzņemas daļu atbildības par ukraiņu slepkavībām," skaidroja Ukrainas sporta ministra pienākumu izpildītājs.
 
SOK šobrīd uzskata, ka individuālajos sporta veidos ir atļaujama krievu un baltkrievu sportistu līdzdalība, ja viņi nav saistīti ar militārajām un drošības struktūrām.
 
Tāpat spēkā paliek Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalifikācija četru Ukrainas austrumu apgabalu pievienošanas dēļ.
 
Pēc Baltkrievijas atbalstīta Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī abu valstu sportistiem tika liegta dalība Pekinas paralimpiskajās spēlēs, kā arī liela daļa starptautisko sporta organizāciju liedza krievu un baltkrievu sportistu līdzdalību starptautiskās sacensībās vai atļāva to, abu valstu sportistiem startējot zem neitrāla karoga.
 
Septembrī Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) atļāva krievu un baltkrievu sportistiem startēt Parīzes paralimpiskajās spēlēs kā neitrālajiem sportistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē