Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Saeimas priekšsēdētājs: Latvija un ASV turpinās vienoti atbalstīt Ukrainu

Latvija un ASV ir stratēģiskie partneri, kurus vieno kopīgas vērtības un kuri turpinās vienoti atbalstīt Ukrainu, šodien parlamentā tiekoties ar ASV vēstnieku Latvijā Džonu Lesliju Kārvailu sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).
Brīvība, neatkarība un demokrātija - šie vārdi ir iekalti arī Saeimas simtgadei veltītajā plāksnē, kas grezno Saeimas namu, par Smiltēna akcentēto aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā. Politiķis piebilda, ka šis vēstījums pašlaik ieguvis vēl dziļāku nozīmi pašlaik, kad Ukraina cīnās pret Krievijas brutālo agresiju.
 
ASV vēstnieks bija pirmais vēstnieks, ar ko pēc stāšanās amatā tikās Saeimas priekšsēdētājs. Kā akcentē Smiltēns, simboliski, ka tieši pēc šīs tikšanās notika saruna ar Ukrainas vēstnieku Oleksandru Miščenko
 
Saeimas priekšsēdētājs un ASV vēstnieks pārrunāja humāno un militāro palīdzību Ukrainai. Būtisks ir atbalsts arī valsts atjaunošanā, sacīja Smiltēns, uzsverot, ka Krievija ir jāsauc pie atbildības par Ukrainā pastrādātajiem noziegumiem.
 
Notikumi kopš 24.februāra, kad Krievija iebruka Ukrainā, ir mainījuši daudzas lietas un priekšstatus visur pasaulē, tostarp Latvijā, pauda politiķis. Drošība ir ārkārtīgi svarīga prioritāte, un mums vēl vairāk jāstiprina savas militārās spējas, sacīja Smiltēns, atzinīgus vārdus veltot ASV iesaistei reģiona drošības stiprināšanā. Vēstnieks apliecināja, ka ASV turpinās sniegt atbalstu militārā jomā.
 
Kā akcentēja Saeimas priekšsēdētājs, Latvijas aizsardzības budžets pārsniedz NATO noteiktos 2% no iekšzemes kopprodukta. Tāpat Smiltēns uzsvēra, ka viens no jautājumiem Saeimas darba kārtībā būs valsts aizsardzības dienesta izveide.
 
Puses pārrunāja arī spriedzi enerģijas sektorā, akcentējot enerģētisko drošību un energoneatkarību no Krievijas kā būtisku prioritāti.
 
Latvija ir labs draugs un arī turpmāk var rēķināties ar ASV atbalstu, sacīja Kārvails, kā lielu godu izceļot iespēju būt pirmajam vēstniekam, ar ko tiekas jaunievēlētais Saeimas priekšsēdētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē