Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skride: Slimnīcu skaitu samazināt nav plānots

Slimnīcu skaita samazināšana pašlaik nav darba kārtībā, komentējot jaunos slimnīcu līmeņošanas plānus, Latvijas Radio sacīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP).

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais Veselības ministrijas (VM) ziņojums, nolūkā padarīt esošo ārstniecības iestāžu tīklu efektīvāku atkal tiek plānots viest izmaiņas esošajā slimnīcu līmeņu sistēmā.

Ziņojumā, kurā analizēta esošā situācija, izteikti dažādi priekšlikumi, tostarp, piemēram, atteikties no otrā līmeņa slimnīcām, sadalot tās trešajā un pirmajā līmenī atbilstoši nodrošināmo veselības aprūpes pakalpojumu apjomam un stratēģiskajai nepieciešamībai.

Pēc Skrides vārdiem, VM galvenais mērķis tuvākajā nākotnē būšot primārās veselības aprūpes - ģimenes ārstu - stiprināšana.

Runājot par Covid-19 izplatību valstī, Skride uzsvēra, ka VM par jaunu ierobežojumu rosināšanu domās tad, ja ļoti strauji pieaugs Covid-19 pacientu skaits slimnīcās, bet pašlaik šis jautājums neesot darbakārtībā.

"Divus, trīs mēnešus tas omikrons vēl būs," piebilda politiķis.

Skride piekrita, ka salīdzinājumā ar citām Rietumeiropas valstīm Latvijas veselības budžets ir par mazu, bet pēdējos trīs līdz četros gados Latvijā medicīnas darbinieku algas tikušas dubultotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē