Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pūce: Novadu reformas izstrādes laikā visu pašvaldību viedoklis tika uzklausīts

Izstrādājot Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu (ATR), pašvaldību vadītāju viedoklis tika uzklausīts, un ikvienai pašvaldībai bija iespēja argumentēt un aizstāvēt savu viedokli, trešdien Satversmes tiesā (ST) sacīja Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas vadītājs, bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Viņš uzsvēra, ka likumprojekts Saeimā netika izskatīts īpaši saspringtā, vai paātrinātā procesā, kurā nebija iespējas piedalīties visām ieinteresētām pusēm.

Pūce norādīja, ka kopumā komisijā jautājumi par Limbažu novadu tika skatīti trijās sēdēs uz otro lasījumu, un vienā sēdē trešajā lasījumā.

"Ikšķiles jautājums tika izskatīts divas reizes, un šajā sēdē pašvaldību deputāti izteica savu viedokli," teica Pūce.

Viņš norādīja, ka komisijas sēžu laikā tika veiktas atsevišķas izmaiņas un tās visas tika apspriestas, esot klāt visiem pašvaldību pārstāvjiem.

Līdz ar to pēc Pūces domām, pašvaldību viedoklis tika uzklausīts, un vietējai varai bija iespēja piedalīties visās sēdēs.

Pūce arī norādīja, ka pēc viņa domām Saeimas darba procesā tika ievērotas Eiropas vietējo pašvaldību hartas izvirzītās prasības, proti, ļaut pašvaldībām izteikt savu viedokli. "Neziņa šajā jautājumā nepastāvēja, un neieinteresētība no Saeimas puses noteikti netika novērota," sacīja politiķis.

Kā vēstīts, ST sākusi skatīt pirmo lietu par ATR, vērtējot Skultes pagasta pievienošanu Saulkrastu novadam un Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta pievienošanu Ogres novadam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē