Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pīlēns: Valsts kritiskās infrastruktūras kapitālsabiedrības nevarēs privatizēt

Valsts kritiskās infrastruktūras kapitālsabiedrības nevarēs privatizēt, šodien pēc paziņojuma par topošās koalīcijas vienošanos par sadarbības memoranda gaidāmo noslēgšanu žurnālistiem sacīja "Apvienotā saraksta" (AS) politiķis Uldis Pīlēns.

Pīlēns uzsvēra, ka AS no savas puses akcentējusi, ka tādas valsts kapitālsabiedrības kā "Latvenergo", "Latvijas valsts meži", kā arī ostas nevar privatizēt.

Komentējot koalīcijas sarunās izskanējušo sākotnējo piedāvājumu par atsevišķu citu valsts kapitālsabiedrību kotēšanu biržā, AS politiķis norādīja, ka savukārt uz atsevišķām citām valsts kapitālsabiedrībām, kuras neietilpst kritiskajā infrastruktūrā, ir iespējams risinājums, kad dotu "uzrāvienu" to darbībā.

"Valstij ir ļoti rūpīgi jāseko līdz, vai kritiskā infrastruktūra vai tās kapitāldaļas nenonāktu naidīgās rokās," sacīja Pīlēns. Vaicāts, vai arī AS "Conexus Baltic Grid" vajadzētu atbrīvoties no privātajiem uzņēmējiem, politiķis norādīja, ka tās pārvaldes modelis ir izveidojies vēsturiski, un ka "neviens nevienam nemēģinās kaut ko ņemt nost".

Kā ziņots, topošās koalīcijas partneri "Jaunā vienotība" (JV), AS un Nacionālā apvienība šodien vienojušās par sadarbības memoranda noslēgšanu, pēc trīs politisko spēku sarunām pavēstīja JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Memorandu paredzēts parakstīt ceturtdien, 3.novembrī, plkst.14.

Sadarbības memoranda projekts paredz politisko spēku gatavību uzņemties atbildību par valsts attīstību un tautas labklājību un vienošanos par valdības izveidošanas pamatprincipiem un kopīgi izvirzītajiem mērķiem - valsts drošības stiprināšanu, ekonomikas izaugsmi un sociāli taisnīgas, iekļaujošas sabiedrības attīstību.

Ziņa papildināta

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē