Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pētnieks: Lielbritānijas karalienes troņmantinieks Čārlzs valdīšanas laikā varētu pievērsties vides un klimata problēmām

Pēc Lielbritānijas karalienes Elizabete II aiziešanas mūžībā viņas dēls Čārlzs III, kļūstot par karali, visaktīvāk varētu pievērsties vides un klimata problēmu risināšanai, intervijā Latvijas Radio prognozēja Latvijas Ārpolitikas direktora pienākumu izpildītājs, pētnieks Kārlis Bukovskis.

Eksperts atzina, ka Čārlzs jau līdz šim ir bijis ļoti redzama un zināma figūra pasaules politikā, un vispirms viņam būs jāuzlabo savs publiskais tēls, panākot, lai sabiedrība aizmirst par viņa līdzšinējiem atsevišķiem neveiksmīgajiem izgājieniem. Turklāt jāņem vērā, ka Čārlzam nebūs īpaši daudz laika, jo viņam jau ir 73 gadi, norādīja pētnieks.

"Viņa galvenie projekti vienmēr ir bijuši arhitektūra un vides un klimata jautājumi, tāpēc šajā brīdī, kad klimata jautājumi pasaulē ir tik ļoti samilzuši, iespējams, ka šis varētu būt tas jautājums, kam viņš veltīs savu valdīšanas laiku, cik nu tie gadi viņam būs doti," prognozēja Bukovskis.

Kā ziņots, ceturtdien 96 gadu vecumā mirusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II, paziņoja Bekingemas pils.

Pēc viņas nāves troni mantojis Elizabetes II vecākais dēls Čārlzs, kurš automātiski kļuvis par Lielbritānijas jauno karali. Viņš turpmāk oficiāli tiks dēvēts par Čārlzu III, apstiprinājušas karaļnama amatpersonas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē