Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

NA labprāt saglabātu līdzšinējos ministru posteņus, atzīst Mitrevics

Nacionālās apvienības (NA) pārziņā līdz šim esošo ministriju un tajās strādājošo ministru saglabāšana ir "viens no amatu sadales virzieniem", sarunā ar aģentūru LETA atzina viens no NA līderiem Uģis Mitrevics.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka nevar teikt, ka šis virziens tiks īstenots, jo jomas, par kurām atbildēs NA, ļoti iespējams atšķiršoties no līdzšinējām.

Partijas iekšienē neesot līdz galam izrunāti kandidāti ne Saeimas Prezidija, ne arī ministru amatiem, apgalvoja politiķis, skaidrojot, ka vēl nav precīzi zināms, kuras jomas būs partijas pārziņā.

Mitrevics norādīja, ka trešdien, 26.oktobrī, partijas 14.Saeimā ievēlētajiem deputātiem ir paredzēta tikšanās, kurā viens no sarunu tematiem būs amatu sadalījums jaunajā parlamenta sasaukumā, tostarp Saeimas Prezidijā un ministrijās. "Rīt paplašinātā formātā varēsim runāt par to, kā NA skatās gan uz Saeimas priekšsēdētāja kandidatūru, gan uz citām kandidatūrām," atzīmēja topošais parlamentārietis.

NA pārstāvja skatījumā, šobrīd iespējami ir trīs Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāti, jo potenciālajā koalīcijā ir trīs partijas. "Šodien teikt, ka Mūrnieces kundzi mēs nevirzīsim, tas būtu pāragri," sacīja Mitrevics.

"Ja kāds saka, ka gaisā kaut kas virmo, jā, gaisā vienmēr kaut kas virmo, bet mūsu sarunās šāds temats nav bijis nevienu brīdi," apgalvoja NA pārstāvis. Līdz šim partijas politiķi esot runājuši tikai par darāmajiem darbiem nākamo četru gadu laikā.

Kā ziņots, pašlaik iezīmējies, ka koalīciju varētu veidot JV, AS un NA.

Pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka vislabākā valstij būtu bijusi četru partiju koalīcija, jo tas nozīmētu, ka neviens politiskais spēks nevarētu justies tik ērti, lai "panāktu savu" bez diskusijas, un četri partneri būtu spiesti vienoties par valstij labāko risinājumu.

Taču, zinot, ka tas nav iespējams AS un NA iebildumu dēļ, JV piedāvāja variantu, kurā "Progresīvie" nebūtu koalīcijā, tomēr tiktu pie viena ministra amata.

Taču "Progresīvie" nolēmuši nepiekrist JV piedāvājumam un valdībā neieņemt "jaunākā brāļa" lomu, tādēļ strādās 14.Saeimas opozīcijā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē