Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krauze: Līdz ar PVN samazināto likmi augļiem un dārzeņiem Latvijā ir pieaudzis importa produkcijas patēriņš

Līdz ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto likmi augļiem un dārzeņiem Latvijā ir pieaudzis importa produkcijas patēriņš, ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Viņš norādīja, ka šogad beigsies periods, kad svaigiem augļiem un dārzeņiem Latvijā tiek piemērota PVN samazinātā likme, proti, nākamā gada budžetā augļiem un dārzeņiem ir paredzēta PVN likme pilnā apmērā.

Tāpat Krauze minēja, ka viens no šīs samazinātās PVN likmes mērķiem bija palīdzēt vietējiem ražotājiem un izskaust ēnu ekonomiku. "Cenas nesamazinājās, kas vietējiem ražotājiem deva ļoti labu efektu, kā arī ēnu ekonomika ir izskausta," pauda ministrs.

Vienlaikus jautāts, vai ZZS plāno rosināt turpmāk noteikt samazināto PVN likmi, piemēram, 0% apmērā atsevišķiem pārtikas produktiem, kā iepriekš, strādājot opozīcijā, ZZS ir minējusi, Krauze norādīja, ka par to tiks diskutēts. "Tas būs kopīgs koleģiāls lēmums. Ja mums izdosies pārliecināt kolēģus, tad būs šāda likme arī kādam citam produktam, ja neizdosies, tad nebūs," sacīja Krauze.

Tostarp ministrs norādīja, ka attiecībā uz PVN samazināto likmi ir jāvērtē, vai ar šādu likmi nepalīdzam importētajai produkcijai. "Attiecībā uz augļiem un dārzeņiem milzīgu kāpumu ir piedzīvojusi importa produkcija. Faktiski, samazinot PVN likmi, mēs esam veicinājuši arī importa produkcijas patēriņu Latvijā, bet tāds nav mūsu mērķis - mūsu mērķis ir palīdzēt vietējiem," sacīja Krauze.

Savukārt, runājot, par iepriekšējā zemkopības ministra Didža Šmita (AS) rosinājumu nedēļas nogalēs slēgt lietos tirdzniecības centrus, Krauze minēja, ka šajā gadījumā ir divi būtiski aspekti, tostarp ekonomiskais jeb, ko valsts iegūst no šī lēmuma, kā arī, kāds ir iedzīvotāju viedoklis. "Domāju, ka šis jautājums nav slēgts," viņš teica, vienlaikus piebilstot, ka šī jautājuma risināšana nebūs viņa galvenā prioritāte.

Jau vēstīts, ka Saeima iepriekš ir noraidījusi opozīcijas deputātu, tostarp ZZS priekšlikumu piemērot PVN samazināto likmi 5%  apmērā svaigai gaļai, svaigām zivīm, olām un piena produktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē