Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš: Ir jāizvairās no nevakcinēto personu diskriminācijas

Ir jāizvairās no nevakcinēto personu diskriminācijas, ceturtdien preses konferencē sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka patlaban Eiropas Savienības līmenī tiek diskutēts par to, kā nediskriminēt personas, kuras kaut kādu iemeslu dēļ izvēlas nevakcinēties pret Covid-19. Kariņš pauda pārliecību, ka šajā jautājumā ir jāizvairās no diskriminācijas.

Runājot par vakcināciju, premjers pieminēja līdzību ar bērnu vakcināciju, kuri tiek potēti pret dažādām slimībām pirms viņi sāk skolas gaitas, tādējādi izvairoties no slimību izplatības un pasargājot bērnus. "Līdzīgi ir jāskatās uz šo pandēmiju, jo šī ir nāvējoša slimība, pret ko ir atklātas dažādu ražotāju vakcīnas," skaidroja premjers.

Viņš norādīja, ka daudzās pasaules valstīs izmanto pieeju, ka pret Covid-19 vakcinētajiem ir zināmas priekšrocības, jo viņi ir ieguvuši imunitāti pret slimību.

Premjers atgādināja, ka vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga, tomēr nepieciešams radīt apstākļus, lai personas, kuras šaubās par vakcinēšanos, redzētu, kādas priekšrocības sniedz vakcinācija.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu pakāpeniski atcelt ierobežojumus vakcinētām personām, vienlaikus ministri vēl diskutēs par konkrētiem pasākumiem, kurus varētu attiecināt uz vakcinētām personām.

VM rosināja nodrošināt "drošu, godīgu un kontrolētu ierobežojumu atcelšanu" vakcinētām personām vairākos soļos.

Pirmais solis paredz ieviest vakcinētajiem tādus pašus izņēmumus kā personām, kas pārslimojušas Covid-19. Otrajā solī paredzēts ieviest individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanas atvieglojumus slēgtos un kontrolētos kolektīvos.

Trešais solis paredz ieviest atvieglojumus individuālu pakalpojumu sniegšanai. Savukārt ceturtais solis paredz ieviest plašākus atvieglojumus pulcēšanās ierobežošanai, pasākumu apmeklēšanai un pakalpojumu saņemšanai.

No VM provizoriskā plāna izriet, ka jau šonedēļ varētu ieviest izņēmumus pašizolācijas ievērošanai vakcinētām personām, iebraucot no valstīm ar augstu Covid-19 izplatību.

Nākamnedēļ varētu ieviest izņēmumus sejas masku lietošanai darba vietās, kur vienā telpā atrodas ne vairāk kā 20 cilvēki, kas visi ir vakcinēti.

No 1.jūnija varētu ieviest izņēmumus individuālo pakalpojumu sniegšanai, ja pakalpojuma sniedzējs ir vakcinēts.

Savukārt no jūnija vidus varētu paredzēt izņēmumus pulcēšanās ierobežojumiem, pakalpojumu saņemšanai un pasākumu apmeklēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē