Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eksperts: Strīdīgos gadījumos par sabiedriski nozīmīgu būvju drošumu jālemj īpašai padomei

Neviennozīmīgi vērtētās situācijās, kad ir pamatotas šaubas par kādas sabiedriski nozīmīgas būves drošumu, vai par to speciālistu vidū ir kardināli atšķirīgs viedoklis, atbildīgus lēmumus vajadzētu uzticēt īpaši veidotai konstruktoru u.c. būvinženieru padomei, sarunā ar Jāni Kinci uzsver Rīgas Tehniskās universitātes Materiālu un konstrukciju institūta docents Aigars Ūdris.

Top komentāri

.
.
Padome ir kolektīvās atbildības instruments, kas reāli nedarbojas. Ja kas notiks, tad nebūs vainīgā, nekādas atbildības! Ja eksperts ir eksperts, tad viņam pašam ir jāpieņem lēmums un jāliek savs paraksts. Nav vajadzīga kaut kāda amorfa padome! Atkal būs- "Rakstnieku savienības vārdi, Komponistu savienības mūzika, izpilda koris". Vai arī- vēl viens piemērs no dzīves- Cēzaru nogalināt vienojās 60 sazvērnieki. Kad Cēzars bija nogalināts, tad viņam saskaitīja tikai 25 dunča dūrienus. Kolektīvā atbildība neeksistē.
Sifs
S
Redzams, ka pēc Zolitūdes nodibinātais birojs nerullē. var dibināt vēl 10 kontrolējošās organizācijas, imitējot darbu, bet nekas neuzlabosies, ja nebūs konkrēta atbildības algoritma. jebkurā gadījumā atliek pēdējais arguments- sasaukt presi un paziņot, ka kaut kādas kontrolējošas institūcijas lēmums ir politisks pasūtījums vai konkurentu (Meroni, Lemberga) intrigas.
Nonsenss!
N
Parastais gājiens- atkal jauna organizācija, atkal jauni amati ar astronomiskām algām, bet nodokļu maksātāji tik savelk jostas un tērē laiku un degvielu stundām sastrēgumos. Ko tad dara tie daudzie būvvaldes speciālisti- kafijo?! Kas rakstīts viņu amatu aprakstos? Varētu sākt beidzot strādāt tie, kuriem bija jāseko un jāpārbauda laicīgi visi tilti , nevis tikai tad, kad tie brūk?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē