Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

CVK priekšsēdētāja: Nav saņemtas sūdzības, kas ietekmētu 14.Saeimas vēlēšanu rezultātus

Nav saņemtas sūdzības par tādiem pārkāpumiem, kas ietekmētu 14.Saeimas vēlēšanu rezultātus, šovakar preses konferencē pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.

Lielākā daļa Latvijas iecirkņu vēlēšanu rezultātus varētu būt apkopojušas ap plkst.2 un 3 naktī. Savukārt par lielāko daļu no ievēlētajiem kandidātiem dati varētu būt apkopoti ap plkst.6 un 7 no rīta, norādīja CVK vadītāja.

Kā ziņots, atbilstoši līdz šim apkopotajai informācijai 14.Saeimas vēlēšanās nobalsojuši ap 59% balsstiesīgo, pavēstīja CVK priekšsēdētāja. Tas ir par gandrīz 5% vairāk nekā iepriekšējās, 2018.gada 13.Saeimas vēlēšanās, norādīja Bērziņa.

LETA jau vēstīja, ka līdz plkst.16, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri balsi nodeva glabāšanā iepriekšējās dienās, Latvijā nobalsojuši kopumā 652 100 vēlētāju jeb 42,28% balsstiesīgo iedzīvotāju, liecina CVK apkopotie dati.

Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 16 nobalsojuši 588 800 vēlētāju jeb 38,17% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Iedzīvotāju aktivitāte šajās Saeimas vēlēšanās līdz plkst.16, ņemot vērā arī tos vēlētājus, kuri balsi nodeva glabāšanā iepriekšējās dienās, ir lielāka nekā iepriekšējās parlamenta vēlēšanās, kas notika 2018.gadā, un gandrīz tāda pati kā 2014.gadā notikušajās Saeimas vēlēšanās. Pirms četriem gadiem Saeimas vēlēšanās šajā laikā bija nobalsojuši kopumā 40,42% balsstiesīgo, bet pirms astoņiem gadiem - 42,29%.

Vēlēšanu iecirkņi Latvijā sestdien bija atvērti no plkst.7 līdz 20.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē