Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Pierādiet, ka jums tiešām rūp kultūra

Ziemas miegā dusošā partija

Novembrī sarežģīti laiki pienākuši ietekmīgajam, liberālajam politiskajam spēkam Attīstībai/Par!, jo rakstnieks, vēsturnieks un politiķis Māris Mičerevskis ir publiskojis partijas Latvijas attīstībai iekšējo virtuvi, tādējādi izklaidējot mūsu sabiedrību šajā drūmajā rudenī, kad dzīvi vienmuļu padarījusi Covid-19 pandēmija. (13. novembra žurnālā SestDiena lasāma uzmanības vērta Egīla Zirņa intervija ar Mičerevski.)

Savukārt ne mazāk ietekmīgā, centriskā partija Jaunā Vienotība savu racionālā, uz pieaugušiem, t. i., līdzsvarotiem, cilvēkiem orientētā politiska spēka reputāciju ir sadragājusi, iracionālā stūrgalvībā un fanātiskā apmātībā cenšoties Covid-19 krīzes laikā īstenot pirms vairākiem gadiem izlolotās nodokļu reformas idejas. To, ka vairāk nekā 84% uzņēmēju uzskata – nav īstais brīdis nodokļu reformai, jo vispirms ir jāpārvar krīze, nesen apliecināja arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras kopā ar socioloģisko pētījumu centru SKDS veiktā aptauja. Turklāt, kā uzsvēra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, pret nodokļu reformas īstenošanu Covid-19 krīzes laikā iebilst ne tikai mazā biznesa, bet pat lielo uzņēmumu pārstāvji.

Uz Attīstībai/Par! un Jaunās Vienotības kļūdu fona savu popularitāti varētu censties spodrināt politiskajās cīņās rūdītā partija Nacionālā apvienība (NA), kuru šajā valdībā pārstāv divi ministri – gan kultūras, gan zemkopības. Taču rodas iespaids, ka NA īpaši nepūlas paveikt ko patiesi iespaidīgu Covid-19 krīzes mazināšanai Latvijā. Vai ir manāms, ka tieši kultūras ministrs Nauris Puntulis būtu prezentējis risinājumus tam, kā Covid-19 krīzes laikā izdzīvot Latvijas kultūrai – sākot no teātriem un mūzikas līdz oriģinālliteratūrai un visiem, kas rūpējas par informāciju latviešu valodā? Vai zemkopības ministrs Kaspars Gerhards ir popularizējis atbalstu tiem lauksaimniekiem, kuri darbojas arī tūrisma jomā? 

Un kopumā, vai NA cīnās par to, lai Covid-19 krīzes rezultātā mūsu valsts nezaudētu pašmāju uzņēmumus? Par to, lai nenotiktu tā, ka šajā krīzē aiziet bojā tūrisma un citu nozaru vietējā kapitāla uzņēmumi, bet viņu vietā Latvijas tirgū ienāk ārvalstu biznesa giganti no tām valstīm, kuru valdības prasmīgāk nodrošina atbalstu uzņēmējdarbībai? Lai gan NA rindās ir vairāki patiešām erudīti, starptautiskā mērogā cienīti politiķi, nereti vispārējais publiskās retorikas līmenis ir žēlošanās par to, ka pagātnē viss bija labāk un ka mūsdienu pasaule kļūst aizvien liberālāka. 

Nu tad pierādiet, NA politiķi, ka jums tiešām rūp Latvijas kultūra un uzņēmējdarbība, nodrošiniet reālas atbalsta programmas krīzes pārvarēšanai!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē