Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Politiskā rulete

Mēģinot vismaz kaut kādā veidā risināt dramatisko situāciju ar nebeidzamajām rindām Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) filiālēs, kurās cilvēki spiesti pavadīt teju pusi dienas, lai noformētu pases vai ID kartes atjaunošanu, PMLP vadība Rīgas filiālēs pagarinājusi darba laiku. Tas nozīmē, ka – lai arī salīdzinoši nedaudz – palielināsies to veiksminieku skaits, kuri varēs tikt pie derīgiem personu apliecinošiem dokumentiem.

Tas, ka problēma briest un draud kļūt dramatiska, bija nojaušams jau pērn – vēl laikā, kad Iekšlietu ministriju vadīja vēlēšanās caurkritušās A/P politiķi, taču tikai viņiem pašiem vien zināmu iemeslu dēļ acīmredzot šo problēmu bija nolemts paslaucīt zem tepiķīša. Rezultāts nu ir labi redzams – pieteikšanās uz konkrētu laiku patlaban tuvākajos mēnešos vispār nav iespējama, savukārt dzīvās rindas arī ir sava veida izaicinājums, atļaušos pat teikt, sava veida azartspēļu rulete – var paveikties, bet var arī palikt neveiksminieku pulkā.

Īpaši nevar pārmest arī PMLP vadībai krīzes neparedzēšanu un tās nerisināšanu, jo atšķirībā no dažiem politiķiem acīmredzami PMLP rīcībā nav bijis un nav "tik daudz naudas kā nekad". Kā nojaušams no PMLP pārstāvju paustā – tiklīdz iestāde nupat saņēma papildu finansējumu, tā uzreiz arī izsludināja 40 jaunas vakances, turklāt šonedēļ arī ir pagarinājusi nodaļu darba laiku, lai mazinātu sastrēgumu. Tāpat arī PMLP vadība nākusi klajā ar aicinājumu šobrīd nesteigties saņemt jaunu ID karti tiem cilvēkiem, kuriem ir gana ilgs pases derīguma termiņš. Jāteic, šī iniciatīva ir novēlota, turklāt grūti spriest, cik cilvēku tam paklausīs, redzot nebeidzamās rindas un zinot, ka vismaz pagaidām ID karte ir noteikta kā obligāta no 1. maija.

Protams, īpaša "rozīnīte" šajā absurdā ir šo rindu autora personīgi redzētais kādā no PMLP nodaļām, kur savas «biznesa dotības» demonstrēja vairāki tipāži (šķiet, ne pirmo un vienīgo reizi), kuri uzreiz pēc nodaļas atvēršanas bija nokļuvuši pirmie pie rindas kārtas numura izsniegšanas automāta un jau pēc brīža tos piedāvāja nopirkt rindā tālāk stāvošajiem. Neredzēju maksāto summu, taču citi "rindas kolēģi" teicās manījuši, ka "biļetīte" tikusi iemainīta pret 10 eiro. Lai gan krimināli sodāma darbība tā nav, tomēr emocionāli ļoti nepatīkami. Turklāt būtu interesanti zināt, vai par šiem ienākumiem samaksāti nodokļi. Vienlaikus – tas nekādi nepadara optimistiskākus godīgos rindā stāvētājus. Jebkurā gadījumā informācija par to ir nodota, jācer, ka "biznesmeņus" piefiksēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē