Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ņirgājas par tautu krīzē

Viņi tiešām par mums ņirgājas?! – tā šajās dienās divās dažādās situācijās dzirdēju iesaucamies divus dažādus cilvēkus. Vienā reizē tā bija reakcija uz Valsts prezidenta Levita ieteikumu šajā krīzē justies kā filozofiem alās, ļauties rimtām pārdomām. Tiešām labākais, ko varam sagaidīt no valsts augstākās amatpersonas situācijā, kad daudzi cilvēki ar Covid-19 saistīto ierobežojumu dēļ jau zaudējuši darbu vai tūlīt, tūlīt to var pazaudēt, situācijā, kad ne viens vien jau ir zaudējis kādu savu tuvinieku un daudzi baidās arī par sevi jaunās sērgas dēļ?! Tiešām gana labi pārtikusī mūsu valsts augstākā amatpersona ir tik tālu pat no tā dēvētā vidējā latvieša?

Otrā reize bija, kad labklājības ministre Petraviča no KPV LV un deputāts Pavļuts no Attīstībai/Par nāca klajā ar vēstījumu, ka pašnodarbinātajiem vajadzēs trīs reizes gadā prognozēt ienākumus un, ja būs sagaidāms, ka tie var būt mazāki par minimālo algu, būs jāiesniedz VID attiecīgais apliecinājums. Tā tiešām ir ņirgāšanās par cilvēkiem ar īpaši zemiem un neregulāriem ienākumiem! Nav labi, protams, vēlēt kādam ļaunu, taču kaut kā tāda autoriem gan gribētos novēlēt vismaz pusgadu padzīvot šādā izdzīvošanas režīmā un vēl neaizmirst par nodokļu iekasētājiem iesniedzamajiem apliecinājumiem!

Vispār jāsaka, šīs valdības īstenotā politika nav nekas vairāk kā bezkaunīga ņirgāšanās par saviem vēlētājiem. Nu kā var aizdomāties līdz kaut kam tādam kā nodokļu uzlikšana negūtiem ienākumiem, kā tas tika plānots situācijās, kad nodokli kā no minimālās algas atvēzējās iekasēt, ja personas ienākumi zemāki par minimālo algu!? Kā var aizdomāties pandēmijas laikā vispirms slēgt lielākos tirdzniecības centrus, neiedomājoties, ka tas automātiski radīs šajā brīdī īpaši nevēlamu drūzmēšanos mazākos veikalos?!

Kā var atļauties celt algas valsts pārvaldē laikā, kad darbs lielā daļā uzņēmumu ir paralizēts vai apgrūtināts un tāpēc daudziem tūkstošiem cilvēku vairs nav līdzšinējo ienākumu?!

Vai tā nav pie varas tikušo klaja ņirgāšanās par tautu?

Un vēl tas, maigi sakot, dīvainais Levita vēstījums, ka Jura Pūces (AP) iekritiens ar bezmaksas autostāvvietas izmantošanu tikai apliecinot, ka bija būtiski jāpalielina valsts finansējums partijām. Cik tad liela daļa no budžeta būtu jātērē partiju barošanai, lai tādi kā Pūce nesiekalotos pat ap tādiem pašam pa kabatai esošiem "cepumiņiem" kā citām amatpersonām piešķirtā bezmaksas autostāvvietas apliecība?! Drīzāk te redzams tas, par ko gan ir vērts plašāk diskutēt, – vai tiešām prezidentam tā jācenšas izdabāt partijām, kuras viņu ievēlējušas un kuras nu dāsni sola palielināt arī viņa ikmēneša ienākumus? Valsts prezidents taču nav marionete valdošo partiju rokās! Vai... varbūt ir?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē