Lai apēstas netiktu liekas kalorijas un dažādas mākslīgas piedevas, par ko veselība paldies neteiks, pagatavojiet našķi paši, izmantojot žāvētus augļus un riekstus, papildinātus ar kvalitatīvu melno šokolādi vai kakao. Šādi iespējams tikt pie garšīgām un veselīgām trifelēm, kuru gatavošanas un ēšanas procesā droši var iesaistīt arī bērnus.
Nepieciešams:
- sauja žāvētu plūmju;
- sauja kaltētu ķiršu;
- sauja kaltētu dzērveņu;
- sauja Indijas riekstu;
- sauja valriekstu;
- nedaudz ķirbju sēklu;
- pāris ēdamkarošu svaigas apelsīnu sulas;
- 1 ēdamkarote medus, ja gribas papildu saldumu.
Gatavošana:
Visas sastāvdaļas sablendē un no iegūtās masas veļ bumbiņas, kuras sasprauž uz kociņiem un pēcāk vai nu mērcē izkausētā melnajā šokolādē, vai apviļā kakao pulverī vai kokosriekstu skaidiņās. No šāda produktu daudzuma iespējams tikt aptuveni pie 15–20 trifelēm.