Par labāko restorānu Ziemeļvalstīs atzīts restorāns Esperanto Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.
Restorāna Vincents šefpavārs ir Mārtiņš Rītiņš. Restorānā strādā arī vīnzinis jeb someljē Raimonds Tomsons, kurš šā gada Pasaules Vīnziņu čempionātā izcīnīja 7.vietu. Rītiņš sadarbojas ar vairākiem Latvijas mazajiem bioloģiskajiem zemniekiem, ražotājiem un pārstrādātājiem.
Ceļvedī White Guide Nordic apkopoti 325 labākie restorāni Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē, Fēru salās un Grenlandē. Pirmo reizi tajā iekļauti arī 60 Baltijas valstu restorāni.
Šogad ceļvedī apkopots 61 restorāns no Somijas, 64 restorāni no Norvēģijas, 92 restorāni no Zviedrijas, 15 restorāni no Islandes, kā arī 60 restorāni no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Visi restorāni ceļvedī vērtēti un grupēti pēc valsts, kategorijas un lokācijas. Maksimālais punktu skaits, kas tiek piešķirts restorānam, ir 100 punktu, no kuriem 40 punktu ir par ēdienu, 20 punktu par apkalpošanu, 20 punktu par dzērieniem un tikpat daudz arī par restorāna atmosfēru.
Papildus jaunajā Ziemeļvalstu restorānu ceļvedī tika paziņots arī Baltijas restorānu "top 30". Pavisam šajā topā ir iekļauti pieci Latvijas restorāni.
Ziemeļvalstu restorānu ceļveža White Guide Nordic jaunākais izdevums prezentēts vakar, 31.oktobrī, Stokholmā.
Šis ir trešais White Guide izdevums, kas ir tapis sadarbībā ar Live Rīga un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta atbalstu. Tajā tiek apkopoti labākie Ziemeļvalstu restorāni.