Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīt notiks starptautiskā konference Globālās transporta kustības izaicinājumi

Jau rīt, 12.septembrī, Rīgā ieradīsies tranzīta nozares eksperti no visas pasaules, lai VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) rīkotā starptautiskā konferencē Globālās transporta kustības izaicinājumi diskutētu par tendencēm, kas nosaka mūsu reģiona un visas pasaules transporta un tranzīta nozares aktualitātes un izaicinājumus, un kuras ietekmē arī Latvijas tranzīta nozares konkurētspējas paaugstināšanas iespējas.

Konference Rīgā tiek organizēta sesto gadu pēc kārtas, un tās mērķis ir diskutēt par Eiropā un visā pasaulē aktuāliem tranzīta nozares jautājumiem. Šoreiz eksperti pievērsīsies arī jautājumam par Latvijas transporta un tranzīta nozares starptautiskās konkurētspējas veicināšanu un ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā.

Par nozarei aktuāliem jautājumiem runās eksperti no Eiropas Komisijas, Latvijas, Spānijas, Vācijas, Francijas, Krievijas un Ķīnas. Pasākuma apmeklētājiem gan klātienē, gan arī tiešraidē būs iespēja uzzināt gan par Rail Baltica projektu un tā sinerģiju ar 1520 mm sliežu ceļu tīklu, mobilitātes tendencēm un izaicinājumiem, par digitālo pakalpojumu un elektronisko dokumentu attīstību, kā arī citu digitālo tehnoloģiju izmantošanu.

Par aktuāliem jautājumiem konferences gaitā runās Eiropas Komisijas Ziemeļjūras–Baltijas TEN-T pamattīkla koridora Eiropas koordinatore Katerina Trautmane, Spānijas uzņēmuma ADIF starptautisko attiecību direktora vietnieks Hoakins Himenezs Otero, Šanhajas Starptautisko pētījumu institūta Eiropas pētījumu centra direktora vietniece Dzjina Luna, Vācijas dzelzceļa uzņēmuma DB Cargo AG Eirāzijas biznesa attīstības vecākais viceprezidents un DB Cargo Eurasia izpilddirektors Uve Leišners, kā arī Rail Baltica valdes priekšsēdētājs Timo Rihimeki un citi augstas raudzes eksperti.

Konferenci noslēgs paneļdiskusija, kur esošajiem runātājiem pievienosies arī citi aicinātie eksperti. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses