Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pasažieru vilciens lauzis līgumu par e-talona ieviešanu pasažieru pārvadājumu sistēmā

AS Pasažieru vilciens (PV) lauzis līgumu par e-talona ieviešanu pasažieru pārvadājumu sistēmā, līdz ar to no septembra e-talonus PV kasēs iegādāties vairs nevarēs, žurnālistus šodien informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds.

Iepriekš tika noslēgts trīspusējs līgums starp SIA Rīgas satiksme un SIA Rīgas karte, bet tagad konstatēts, ka e-talona ieviešana pasažieru pārvadājumu sistēmā ir ekonomiski neizdevīga un nes zaudējumus valsts uzņēmumam.

Slēdzot līgumu, tika paredzēts īstenot pašfinansēšanas principu, ka ieņēmumi tiek gūti no komisijas maksām par Rīgas satiksme elektronisko biļešu sistēmas iekārtu nomu un uzturēšanas maksu. Tika prognozēts, ka e-biļešu norēķina sistēma gadā dos 350 000 latu ielu ieņēmumu. PV analīze liecinot, ka vilciena pasažieri nav izrādījuši interesi iegādāties e-biļetes pasažieru vilcienu kasēs. Ieņēmumi no e-biļetes tirdzniecības esot aptuveni 13% no prognozētajiem.

Turpinot e-biļetes ieviešanu, PV prognozētie zaudējumi varētu sasniegt 230 000 latu, pretēji prognozētajam ieņēmumu pieaugumam līdz 400 000 latu gadā.

Turklāt, sākot validāciju dzelzceļa pārvadājumos Rīgas teritorijā - galējie plānotie punkti - Vecāķos, Šķirotavā, Imantā un Tīrainē -, pastāvot risks, ka Rīgas satiksmes atlaides tiks piemērotas PV tīklā, kas radīšot papildu zaudējumu aptuveni 83 000 latu apjomā gadā.

Esošais līgums arī nerisinot vienotas biļetes ieviešanas projektu valstī - kombinētā vilciena un autobusa biļete, kas būtu vienotas biļetes ieviešanas virsuzdevums.

PV kasēs aptuveni no septembra turpmāk nevarēs iegādāties ne tikai e-talonus, bet arī Rīgas satiksmes mēneša biļetes. Tās gan arī pasažieri pirkuši maz - aptuveni 400 mēnesī.

Laužot līgumu, PV būšot jāmaksā 25 000 latu par biļešu sistēmas iekārtu nomu un uzturēšanas maksu vienam mēnesim.

Kā ziņots, iepriekš SIA Rīgas Karte (RK) valdes priekšsēdētājs Eriks Morizurs skaidroja, ka ar SIA Rīgas satiksme (RS) elektroniskām biļetēm jeb e-taloniem nākotnē varēs apmaksāt braucienus AS Pasažieru vilciens (PV) vilcienos pa visu Latviju un pastāvīgos (zilos) talonus izmantot kā elektroniskus makus, lai veiktu nelielus pirkumus veikalos un kioskos, kas atrodas dzelzceļa staciju un RS maršrutu pieturu tuvumā.

Kā ziņots, Iepirkumu uzraudzības birojs 2010.gada nogalē atļāva PV veikt 1,2 miljonu latu vērtu darījumu ar SIA Rīgas satiksme un SIA Rīgas karte par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta elektronisko biļešu sistēmas izmantošanu, kas ļaus no pavasara vilcienos Rīgas teritorijā lietot e-talonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses