Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ir jāpielāgojas paaudžu maiņai

Katrai paaudzei ir atšķirīgi ekonomiskie paradumi, piemēram, vecākās un vidējās paaudzes pārstāvji gadiem ilgi strādā vienā profesijā un pat tajā pašā darbavietā un maina darbu tikai tad, ja uz to pamudina svarīgi apstākļi, iegādājas mājokli ilgam laikam, kā arī veido uzkrājumus, savukārt jaunās paaudzes pārstāvji izvēlas regulāri mainīt dzīvesvietu, ceļot un attālināti strādāt no jebkuras vietas pasaulē.

Millennials un Gen Z ir tās paaudzes, kas veidos nākotnes ekonomiku, taču viņu dzīvesstils būtiski atšķiras no tā, kāds tas ir viņu vecākiem. Milleniāļiem un Z paaudzei ir izpratne par to, ka nepieciešams sargāt pašiem piederošu vai noīrētu īpašumu, taču nepatīk slēgt ilgtermiņa līgumus, jo viņi nepieķeras lietām un vietām. Jaunu paaudžu iesaistīšanās ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopainā notiek neizbēgami, tādējādi jāmainās arī uzņēmēju pieejai, skaidro sociālantropologs Andris Saulītis.

Jāatgādina, ka par Milleniāļiem parasti uzskata cilvēkus, kuri dzimuši aptuveni no 1981. līdz 1996. gadam, savukārt Z paaudze ir aptuveni no 1997. līdz 2012. gadam dzimušie cilvēki.

Šobrīd ir plašākas tehnoloģiskās un mobilitātes iespējas nekā iepriekš. Tās pieejamas ikvienam, bet jauniešiem ir tendence uzņemties lielāku risku un būt atvērtiem jaunajām tendencēm, pauž A. Saulītis.

Ir jāmainās gan finanšu pakalpojumiem, gan arī mājokļu apdrošināšanai, kura līdz šim bijusi vērsta uz ilgtermiņu. Milleniāļi un Z paaudze vēlas ērti un viegli iegādāties apdrošināšanas produktus un no tiem arī atteikties, ja ir tāda nepieciešamība. Mūsdienās mājokļu apdrošināšana jāraksturo tādiem kritērijiem kā "pirkumi tiešsaistē, ātras apdrošināšanas izmaksas, abonēšana pēc vajadzības un visplašākie atlīdzību pieejamības gadījumi", uzsver apdrošināšanas sabiedrības Balcia Insurance SE viceprezidents Reinis Bērzkalns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses