Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ditton pievadķēžu rūpnīcas apgrozījums pērn par 24% pārsniedzis plānoto

Ditton pievadķēžu rūpnīca neto apgrozījums 2011.gadā bija 8,67 miljoni latu, kas par 24% pārsniedza iepriekš plānotos septiņus miljonus latu, liecina uzņēmuma nerevidētais 2011.gada finanšu pārskats, kas iesniegts NASDAQ OMX Riga.

Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada līmeni apgrozījums pērn bijis lielāks par 1,83 miljoniem latu jeb par 27%.

Ditton pievadķēžu rūpnīcas peļņa pirms nodokļiem 2011.gadā bija 100 000 latu, bet peļņa pēc nodokļiem pērn bija 121 000 latu. Peļņa pēc nodokļu nomaksas ir lielāka, jo uzņēmumam pērn atliktā nodokļa ieņēmumi pārsnieguši nodokļu maksājumus.

Preču produkcija pērn ir izlaista 6,5 miljonu latu apmērā. 2011.gada rezultāts ir augstāks par iepriekšējā gada rezultātu par 892 000 latu jeb 16%.

Patlaban uz Austrumu un Rietumu tirgiem uzņēmums eksportē 99% produkcijas, tai skaitā 68% uz Austrumiem un 31% uz Rietumiem, Latvijā tiek realizēts 1% produkcijas.

Vidējais statistiskais Ditton pievadķēžu rūpnīcas darbinieku skaits pērn bija 358 cilvēki. Vidējā darba alga 2011.gadā bija 356 lati, kas ir par 45 latiem vairāk nekā 2010.gadā.

Pārskatā teikts, ka uzņēmuma darbība 2011.gadā dod pamatu runāt par to, ka situācija tirgū, kur tiek pārstāvēta Ditton pievadķēžu rūpnīcas produkcija, ir stabilizējusies un ir iezīmējušās zināmas pieauguma tendences. Par to liecina ekonomiskā situācija to valstu tirgos, kur ir pārstāvēta Ditton pievadķēžu rūpnīcas produkcija, kā arī pasūtījumu apjomu palielināšanās tirgus Rietumu un Austrumu segmentos.

Situācijas uzlabošanos Austrumu tirgū joprojām sekmē Krievijas Federācijas valdības automobiļu ražotāju atbalsta programma, kas, bez šaubām, palielinās produkcijas piegādi autorūpnīcu konveijeriem, norāda Ditton pievadķēžu rūpnīcas vadība.

Tirgus pieprasījuma pieaugums pēc produkcijas Austrumu tirgū, kurā ir pārstāvētas uzņēmuma pievadķēdes, nav bezgalīgs, rūpnīca ievērojusi pirmās tirgus piesātinātības un pieprasījuma un ražošanas apjomu pieauguma palēnināšanās pazīmes. Tomēr šajos apstākļos Austrumu tirgus attīstība un saglabāšana uzņēmumam nozīmē svarīgus mērķus un intereses. Tādēļ var uzskatīt, ka visi iepriekšējos pārskatos atspoguļotie riski un tirgus tendences ir spēkā un aktuālas.

Uzņēmuma apgrozījums 2010.gadā bija 6,84 miljoni latu jeb par 39% lielāks nekā 2009.gadā.

2010.gada apgrozījums ir par 14% lielāks nekā iepriekš prognozētie seši miljoni latu. Salīdzinājumā ar 2009.gadu apgrozījums pārskata periodā pieaudzis par 1,93 miljoniem latu jeb 39%.

Kompānijas peļņa 2010.gadā bija 380 000 latu, bet 2009.gadā uzņēmums cieta vairāk nekā vienu miljonu latu lielus zaudējumus.

Ditton pievadķēžu rūpnīca 1949.gadā dibināta kā pievadķēžu ražošanas specializētais uzņēmums. Vairāk nekā pusgadsimta ilgā darbības laikā uzņēmums paplašināja izlaižamās produkcijas nomenklatūru atbilstoši pastāvīgi mainīgajām pasaules tirgus prasībām.

Rūpnīca ražo plašu ķēžu nomenklatūru, kuras tiek izmantotas mehāniskajos spēka pārvados - automobiļos, motociklos, lauksaimniecības tehnikā, iekrāvējos, velosipēdos, aerokamanās, dažādu veidu ražošanas iekārtu pievados.

Uzņēmumam ir plašs pārstāvniecību tīkls NVS valstīs.

Uzņēmuma lielākie akcionāri ir Vladislavs Drīksne ar 20,39% akciju, Eduards Zavadskis - 20%, SIA Max Invest Holding - 13,16%, SIA Maleks S - 11,1% un Pāvels Samuilovs - 9,46%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses