Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Acme Computer Components apgrozījums Latvijā pieaudzis par 71%

Pērn viena no Baltijas lielākajiem IT iekārtu izplatītājiem Acme Computer Components (ACC) apakšuzņēmuma Acme Plus apgrozījums sasniedza 20 miljonus eiro, kas ir par 71% lielāks nekā 2010. gadā.

IT tirgus attīstība esot novērojama jau vairākus gadus, it īpaši no 2011. gada, kad strauji palielinājies uzņēmēju pieprasījums pēc portatīvajiem datoriem, kas arī esot viens no uzņēmuma izaugsmes veicinātājiem, kas ļāvis nostriprināt savas pozīcijas ne tikai Latvijā, bet arī citu valstu tirgos.

Par to liecinot arī kopējais ACC apgrozījuma pieaugums, kas novērojams pēdējo divu gadu laikā - pērn tas sasniedza 119 miljonus eiro, kas ir par 31% lielāks nekā 2010. gadā. Savukārt, tiek prognozēts, ka 2012. gadā apgrozījums palielināsies vēl par 25%, sasniedzot 147 miljonu eiro.

"Uzņēmuma ACC apgrozījumu visās valstīs veicina vairāki pamatfaktori - palielinājies portatīvo datoru pieprasījums korporatīvo un privāto lietotāju segmentā; apgrozījumu ietekmējusi arī kompānijas paplašināšanās - aktīva darbība septiņu valstu tirgos, apkalpojot 2500 klientus, kuriem no pagājušā gada tiek piedāvāta lielāka preču zīmju izvēle,” pamatfaktorus nosauc kompānijas ACC direktors Regimants Božus.

Pagājušajā gadā tika atvērta ACC pārstāvniecība Armēnijā, kas ir jau septītā filiāle Austrumeiropā. Kopumā ACC pašlaik darbojas Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Krievijas Kaļiņingradas apgabalā, Baltkrievijā un Gruzijā.

Uzņēmums arī ieguvis ekskluzīvas tiesības Baltijas valstīs izplatīt Edifier, Vanguard, Sigma un Lexmark produkciju. Pašlaik ACC pārstāv vairāk nekā 200 dažādus piegādātājus un preču zīmju ražotājus.

Latvijā, tāpat kā citur pasaulē, pēdējo gadu laikā strauji palielinājies portatīvo datoru tirgus, no kura 25% pieder ACC. Tas ir viens no pamatfaktoriem, kas ietekmējis straujo apgrozījuma palielināšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses