Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Šodien sākas izglītības iedvesmas konference Izaugsmes kods - sasniegts rekordliels pedagogu skaits

Šodien un rīt pedagogus, skolu vadītājus pulcē otrā uzņēmējdarbības izglītības konference Izaugsmes kods, kura Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) telpās uzņems 2,5 reizes vairāk dalībnieku kā pērn.

Lielās intereses dēļ, organizatoriem nācās pirms laika slēgt reģistrāciju uz pasākumu. Izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” (JA Latvia), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Latvijas Bankas rīkotajai konferencei 20. augustā būs iespēja sekot līdzi arī tiešraidē Delfi un JA Latvia Facebook kontā.

“Konferenci rīkojam tikai otro gadu un liels prieks, ka šogad saskaramies ar tik milzīgu skolotāju interesi par šo pasākumu. Tas nozīmē, ka iepriekšējā gadā mums ir izdevies ar programmu, runātājiem un sarūpētajām aktivitātēm skolotājus patiešām iedvesmot. Ja aizvadītajā gadā mums bija 200 dalībnieku, tad šogad, reģistrēto dalībnieku skaitam sasniedzot vairāk nekā 500, mums gluži vienkārši nācās reģistrāciju slēgt, jo kapacitātes un telpu ierobežojuma dēļ nespējam visus gribētājus uzņemt. Nākamgad domāsim, kā paplašināt iespējas dalībai klātienē visiem, kas to vēlas,” stāsta “Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns.

“Novērtējam, ka skolotāju interese par uzņēmējdarbības izglītību arvien pieaug un priecājamies, ka varam atbalstīt šo pasākumu, kas iedvesmo skolotājus, veidojot stipru, inovatīvu un uzņēmīgu nākotnes sabiedrību. Vidēji 22% skolēnu mācību uzņēmumu programmas absolventu jau ir iesaistījušies uzņēmējdarbībā. Redzam, ka arī skolēni savos mācību uzņēmumos aizvien vairāk vēlas radīt inovatīvus, ilgtspējīgus un eksportspējīgus produktus,” uzsver LIAA direktors Raivis Bremšmits.

Konferencē ar savu redzējumu par aktualitātēm izglītībā, sabiedrībā un darba tirgū dalīsies sabiedrībā pazīstami eksperti, piemēram, Sanita Osipova, Andris Strazds, Zane Daudziņa, Katrīna Ošleja, Anda Čakša, Sanda Liepiņa u.c. Tiks diskutēts, ko sagaidām no nākotnes profesionāļiem, izglītības un skolotāju lomu tajā, lai vairotu Latvijas jauniešu konkurētspēju un veicinātu Latvijas tautsaimniecības izaugsmi.

Vienlaikus dalībniekiem būs iespēja apgūt jaunas metodes un praktiskus rīkus dizaina un tehnoloģiju, uzņēmējdarbības un inovāciju un karjeras izglītības satura pilnveidošanai. Plašāka pasākuma programma ŠEIT.

“Apzinoties, kādas sekas rada kvalificētu skolotāju trūkums, īpaši STEM jomās, RTU jau gadiem īsteno dažādas aktivitātes gan skolēniem, ieinteresējot viņus apgūt fiziku, ķīmiju, inženierzinātnes, gan skolotājiem, palīdzot arvien pilnveidot mācību procesu un celt kompetenci. Esmu gandarīts, ka izglītības konferencē “Izaugsmes kods” RTU mācībspēki un zinātnieki gan iedvesmos skolotājus, gan sniegs viņiem noderīgas zināšanas un prasmes ekonomikas, nodokļu, IT, dizaina, veiksmīgas savstarpējās komunikācijas un citās jomās. Mēs kopā esam atbildīgi par to, lai Latvijas jaunieši iegūtu pēc iespējas labāku un konkurētspējīgāku izglītību, kas ļaus viņiem veidot spožu nākotni sev un Latvijai!” uzsver RTU rektors Tālis Juhna.

Dalībniekiem konferences laikā būs iespēja, praktiski darbojoties, apgūt atsevišķas tēmas:

  • Hakera uzbrukuma metodoloģija;
  • Finanšu pratības darbnīca: Kā plānot savu budžetu un izvairīties no krāpniecības?
  • Ieskats makroekonomikas prognožu veidošanā;
  • Mācības AI laikmetā;
  • Mārketings, jaunākie rīki un mākslīgā intelekta pielietojums mārketingā;
  • Finanšu datu analīze;
  • Komunikācijas triki toksiskas komunikācijas gadījumā;
  • Uzņēmējdarbības veiksmes formula: ES+komanda=MĒS;
  • Ideja. Radīšana. Mode. Dizains.

Un citas – pilnu praktisko meistarklašu programmu konferences otrajā dienā - 21.augustā, skatīt ŠEIT.

Konference ir nākamais solis, attīstot ierastos pedagogu, skolēnu mācību uzņēmumu konsultantu, profesionālās kompetences pilnveides kursus un piedāvājot papildu saturu, kas būs saistošs arī izglītības pārvalžu pārstāvjiem, skolu vadībai, sociālās un pilsoniskās mācību jomas un tehnoloģiju mācību jomas skolotājiem.

"Atbalstot konferenci “Izaugsmes kods,” vēlamies iedvesmot pedagogus un skolu vadītājus turpināt savu izaugsmes ceļu un kopīgi veidot nākotni, kurā izglītība ir pamats Latvijas sabiedrības attīstībai. Mēs ticam, ka katrs solis ceļā uz izcilību izglītībā veicina Latvijas izaugsmi un tās iedzīvotāju spēju pielāgoties jaunajiem izaicinājumiem,” piebilst Guna Joma “Fonds AUGT” vadītāja.

Konference “Izaugsmes kods 2024” tiek īstenota Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta “Atbalsts mazo un vidējo uzņēmumu inovatīvas uzņēmējdarbības attīstībai” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība, to organizē izglītības organizācija “Junior Achievement Latvia, LIAA un Latvijas Banka, atbalsta Rīgas Tehniskā universitāte un fonds “Augt”. Pasākumu informatīvi atbalsta "Delfi", "Diena" un "Dienas Bizness".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ietekmē globālie procesi

Nozīmīga saražoto preču daļa tiek eksportēta, tādēļ svarīgs ir pieprasījums ārvalstīs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses