Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sociālās drošības sistēma ļāvusi tūkstošiem cilvēku pārdzīvot krīzi

Sociālā atbalsta ietekme uz nabadzības riska samazināšanos 2010. gadā bija lielākā kopš 2004.gada. Pēc dažādu sociālo pabalstu, pensiju un citas atlīdzības saņemšanas 2010.gadā nabadzības riskam bija pakļauti 19% iedzīvotāju, bet ja šāda atbalsta nebūtu, nabadzības riskam būtu pakļauti 46% Latvijas iedzīvotāju, informē Labklājības ministrija (LM).

„Sociālās drošības sistēma gan krīzes, gan pēckrīzes laikā ir pierādījusi savu efektivitāti, nodrošinot ienākumus lielai daļai Latvijas iedzīvotāju. Tas palīdzējis pārdzīvot grūtos laikus.

Pašlaik ministrijas prioritāte ir nodrošināt veidus, kā krīzes skartajiem cilvēkiem ļaut atgriezties darba tirgū un spēt pašiem pilnvērtīgi rūpēties gan par sevi, gan savām ģimenēm. Uz šo mērķi ir vērstas politikas iniciatīvas gan sociālajā palīdzībā, gan nodarbinātības pasākumos," uzsver LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme.

LM uzsver, ka pēckrīzes periodā nedaudz samazinājusies ienākumu nevienlīdzība, ko ietekmējis ienākumu, galvenokārt turīgāko mājsaimniecību, kritums darba zaudējuma vai atalgojuma samazināšanās rezultātā, kā arī sociālā atbalsta efektīvs nodrošinājums un vecuma pensiju apmēru pieaugums plašām iedzīvotāju grupām.

Tomēr, lai arī atsevišķi rādītāji liecina par relatīvās nabadzības samazināšanos, krīzes ietekmē ir pieaudzis nabadzības dziļums un iedzīvotāji aizvien biežāk nespēj norēķināties par dažādām precēm un pakalpojumiem.

Top komentāri

Loms
L
Jā jā tagad jau gan ir medusmaize? Murgains raksts.
Skolnieciņš
S
Dārgie tautieši, es jūs aicinu nebaidīties, bet pretoties vergturiem un kangariem! Tikai vienota tauta ir spēks! Pavisam nesen Latvijā notika simtslatnieku programma, cilvēki pat ar maziem bērniem saņēma sākumā 138,89€ un vēlāk 111,11€ par pilnu slodzi jeb 40h darba nedēļā. Valsts pieņēma šādu projektu. Es pieprasu, lai iesaistītajām personām valsts atmaksā atņemto naudu! Cīnisimies! Cīņa! Es nodirsīšu Latviju internetā, tik ilgi, kamēr valsts man atmaksās parādu! ®Skolnieciņš ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-( [Esmu īsts latvju skolēns!] Skolnieciņš™ P.S. Simtslatniekos pavadītais laiks netiek ieskaidīts darba stāžā, jo valsts nemaksāja nodokļus. Šīs algas ir bruto, no tām nav maksāti nodokļi. Šis projekts notika visās pašvaldības, sociālais dienests zin par šo nejēdzību. Nedrīkst maksāt mazāk par minimālo algu! #SIMTSLATNIEKI
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses