Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

SEB prezidents: Nevar vienlaicīgi palielināt nodevas bankām un solīt lētus kredītresursus

Nevar vienlaicīgi palielināt nodevas bankām un stāstīt par lētiem kredītresursiem, raksta Nozare.lv atsaucoties uz AS SEB banka prezidenta Aināra Ozola interviju laikraksta Vesti Segodna pielikumam Delovije Vesti.

Viņš kritizē valsts rīcību, kas dubultojusi finanšu stabilitātes nodevu un plāno paaugstināt banku maksājumus Noguldījumu garantiju fondā.

Ozols akcentē, ka finanšu stabilitātes nodeva būtu jāieskaita nevis budžetā, bet speciālā fondā, jo patlaban "mēs sevi mānām un apēdam to naudu, kurai jāpalīdz nākotnes problēmu risināšanā".

"Apgalvojums, ka tagad paņemam naudu no bankām stabilizācijai, jo valsts jau daudz ieguldījusi banku sektorā, nestrādā. Ir vienkāršs likums - par to, kas notika vakar, jāaizmirst un jādomā par nākotni," skaidro baņķieris.

Savukārt iecere paaugstināt banku maksājumus Noguldījumu garantiju fondā ir pretrunā ar nepieciešamību ekonomikā nodrošināt lētus kredītresursus. "Es saprotu valdības emocijas, kas redz, ka garantiju fonds pēc Krājbankas notikumiem ir tukšs, taču nedrīkst ar administratīvu lēmumu paņemt un palielināt nodevu divas reizes," uzsver SEB bankas vadītājs.

Ozols arī atzīst, ka pēc notikumiem Krājbankā Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir pastiprinājusi banku kontroli. Baņķieris aicina ar šiem pasākumiem nepārcensties un īstenot konstruktīvu sadarbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liela loma ir izglītībai

Lai gan Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēma vēl ir salīdzinoši neliela un tikai attīstās, kopumā tā aug pareizajā virzienā. Jau patlaban ir vairāki veiksmes stāsti, kad biznesa sācēji izauguši par lie...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses