Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kazāks: Izaugsmes prognoze, uz kuras balstās 2012.gada budžets, ir pārlieku optimistiska

2012.gada valsts budžeta pieņemšana ir atbalstāma, tomēr riski saistībā ar recesiju eiro zonā pēdējo mēnešu laikā ir ļoti strauji auguši, un IKP 2,5% izaugsmes prognoze, uz kuras balstās 2012.gada budžets, ir pārlieku optimistiska. Tā Dienai komentēja Swedbank galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks.

"Izaugsme nākošajā gadā būs ievērojami lēnāka un, lai budžeta deficīts iekļautos zem 3% no IKP, pavasarī budžetā būs nepieciešams veikt papildu konsolidāciju," sacīja M.Kazāks. 

Tā kā vienkāršota izdevumu samazināšana un nodokļu palielināšana jau sen sevi ir izsmēlusi, vienīgais veids, kā padziļināt konsolidāciju un iegūt iedzīvotāju atbalstu, ir īstenot skaidras un konkrētas strukturālās reformas, kas uzlabos izaugsmi nākotnē, uzskata M.Kazāks. "Proti, iedzīvotājiem ir skaidri jāredz, kāds no tā visa būs labums. Kā vienu no reformām var minēt ātrāku un apjoma ziņā būtisku darbaspēka nodokļu samazināšanu apmaiņā pret augstāku nekustamā īpašuma nodokli. Lai šādas reformas varētu ieviest jau ar nākošā gada vidu, tām jau tuvāko pāris mēnešu laikā jātiek izstrādātām detaļu līmenī," skaidroja M.Kazāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses