Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kazāks eirozonas glābšanu salīdzina ar kuģi, kam ir sūce, bet ielāpi nepietiekami lieli

Swedbankas vecākais ekonomists Mārtiņš Kazāks piektdienas intervijā Latvijas Radio eirozonas glābšanas pasākumus salīdzināja ar kuģi, kam ir sūce, bet ielāpi nav pietiekami lieli. 

Viņš atgādināja, ka eirozonā ir 17, bet ES - 27 dažādas valstis, katrai ir savas problēmas un viedoklis, līdz ar to vienošanos panākt nekad nebūs vienkārši. Ir daļēji naivi cerēt, ka vienā tikšanās reizē tas izdotos. Taču var cerēt, ka šie pasākumi tiek risināti straujāk nekā līdz šim.

"Protams, tas nozīmē, ka šīs svārstības finanšu tirgos, šī nenoteiktība un šis recesijas risks, ir ļoti augsts. Protams, tas nav par labu ekonomikai. Tajā pat laikā jāsaprot, ka eirozonā ir 17 dažādas valstis, katrai ir savas problēmas. Eiropas Savienībā ir 27 valstis, arī tām katrai ir savas problēmas, savs viedoklis. Līdz ar to tur šis jautājums nekad nebūs vienkārš un cerēt, ka vienā tikšanās reizē viss tiks panākts, ir naivi. Labākais, uz ko varam cerēt, ir tas, ka šie pasākumi tiek risināti straujāk nekā līdz šim. Protams, Eiropas Savienība vairākkārt ir palīdzējusi šo problēmu risināšanā, bet tie risinājumi vienmēr bijuši par maz. Tas ir tā, ka kuģim ir sūce, bet tie ielāpi kaut ko dod, bet tie nav pietiekami lieli, un ūdens turpina sūkties iekšā," teica M.Kazāks.

Jau ziņots, ka ES līderi Briselē notiekošajā samitā piektdien nav spējuši panākt vienošanos par jaunu līgumu, kas attiektos uz visām 27 bloka dalībvalstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses