Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

87% mājsaimniecību ar grūtībām sedz ikdienas izdevumus

Pērn katrai ceturtai mājsaimniecībai (25%) nepieciešamo ikdienas izdevumu segšana sagādājusi lielas grūtības, bet trešdaļai mājsaimniecību (33%) – grūtības, liecina Centrālās statistikas pārvaldes veiktais pētījums. Pavisam ikdienas maksājumi lielākas vai mazākas grūtības sagādājuši 87% mājsaimniecību, un tikai 2% no tām varēja apgalvot, ka izdevumus segt ir viegli vai ļoti viegli.

Salīdzinot ar 2010.gadu, mājsaimniecību skaits, kuriem ir grūtības segt ikdienas izdevumus, ir mazliet palielinājies. Proti, aizpērn ļoti lielas grūtības segt izdevumus bija 23%, bet grūtības – 32% mājsaimniecību.

CSP pētījums arī atklāj, ka vissaspringtākā situācijā veidojās mājsaimniecībās, kurās ir vecāki audzina trīs un vairāk bērnus, kā arī mājsaimniecībās,  kurās dzīvo viens pieaugušais ar bērniem. Gandrīz puse (49,3%) no ģimenēm, kurās aug trīs un vairāk nepilngadīgi bērni, ikdienas maksājumus veic ar ļoti lielām grūtībām.

Vienlaikus vispieticīgākās summas, kas nepieciešamas izdzīvošanai, norādīja vecākā gadagājuma cilvēki (vecāki par 65 gadiem), kuri dzīvo vieni – 282 latus mēnesī (uz vienu ekvivalento patērētāju), un ģimenes ar trim un vairāk bērniem – 360 latus mēnesī (uz vienu ekvivalento patērētāju). Šo mājsaimniecību rīcībā esošie ienākumi ir zemāki, proti, cilvēkiem, vecākiem par 65 gadiem - 204 lati uz vienu ekvivalento patērētāju, ģimenēm ar trim un vairāk bērniem – 255 lati uz vienu ekvivalento patērētāju.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses