Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Toshiba nopērk Western Digital HDD ražošanas tehnoloģiju

Apstākļos, kad Taizemes plūdu dēļ pasaulē katastrofāli pietrūkst cieto disku ražošanas kapacitātes, kas savukārt ietekmē ražoto datoru apjomu, kompānija Toshiba ir paziņojusi, ka noslēgusi līgumu ar kompāniju Western Digital (WD) par 3,5 collu HDD ražošanas aprīkojuma, kā arī intelektuālā īpašuma tiesību iegādi no WD un Taizemē bāzētās HDD ražotnes nodošanu WD.

Darījums tiks pabeigts marta laikā, kad tiks saņemta atļauja no atbildīgajām uzraudzības iestādēm. Rezultātā Toshiba iegūs intelektuālā īpašuma tiesības un 3,5 collu HDD tehnoloģiju ražošanas iekārtas, kuras izmantos personālo datoru monitoru un citu tehnoloģiju ražošanā. Toshiba īpašumā nonāks arī iekārtas HDD atmiņas ierīču ražošanai.

Savukārt WD iegūs Taizemē bāzētās Toshiba HDD rūpnīcas akcijas. Paralēli Toshiba nolēmusi konsolidēt ražošanu rūpnīcās Ķīnā un Filipīnās. Konsolidācijas mērķis ir samazināt izmaksas un palielināt ražošanas efektivitāti.

Pateicoties ražošanas tehnoloģiju iegādei, Toshiba varēs pilnībā nosegt visus HDD tehnoloģiju tirgus segmentus. Toshiba mērķis ir kļūt par vadošo uzņēmumu, kas piedāvā informācijas glabāšanas risinājumus trijos svarīgākajos veidos: NAND zibatmiņā, SSD un HDD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko